Alles over de basis zorgverzekering

Van5tot9

Meer weten over de basis zorgverzekering? Misschien ben je benieuwd naar wat deze verzekering voor jou kan betekenen, wat hieronder valt, of deze verzekering verplicht is en hoeveel je hiervoor moet betalen. Op al deze vragen krijg je hier een antwoord! Zo wordt het makkelijker om je te verdiepen in het kiezen van een zorgverzekering en het belang van een goede basis zorgverzekering. Door zorgverzekering vergelijken 2021 kan je goedkoper uit zijn dan het afgelopen jaar. 

 

Een basis zorgverzekering: de naam zegt het al. Dit is een basisverzekering voor ziektekosten. Denk hierbij aan kosten voor hulpmiddelen  maar ook voor de kosten van het bezoek aan een huisarts of het ziekenhuis. De basis zorgverzekering is in Nederland verplicht: iedere 18 jarige moet dan ook een zorgverzekering afsluiten. Met deze basis zorgverzekering kun jij gebruik maken van de zorg die beschikbaar is.

 

Dit is het nut van een basis zorgverzekering vergelijken

Wat heb jij aan een basis zorgverzekering? Als je zorg nodig hebt is het wel heel prettig om een beroep te kunnen doen op je basisverzekering. Zonder zorgverzekering kun je niet overal terecht of krijg je torenhoge facturen van je behandelingen. Je hebt dus veel baat bij het afsluiten van een basis zorgverzekering. Wat valt er onder de basis zorgverzekering? Het gaat hier om alle ziektekosten: van hulpmiddelen tot het bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis.  De tandarts en fysio horen hier niet bij, deze vallen onder de aanvullende verzekering.

 

Tijdens zorgverzekering vergelijken 2021 moet je wel even opletten. Hoeveel je voor de basis zorgverzekering betaalt is afhankelijk van de eigen risico die je kiest. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder je per maand betaalt. Eigen risico betekent dat je zelf een deel van het bedrag betaalt voor de zorg die je ontvangt. Wanneer je door je eigen risico heen bent, wordt de zorg volledig voor je verzekerd. Wanneer je een hogere eigen risico hebt betekent dit wel dat je maandelijks een veel lagere premie betaalt. Een zorgverzekering vergelijken geeft je duidelijkheid in je mogelijkheden.