Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over dubbel glas

Wat is dubbel glas?
Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, bestaat uit twee glasplaten die parallel aan elkaar staan met daartussen een ruimte gevuld met lucht of een speciaal gas. Deze constructie zorgt voor een betere thermische isolatie dan enkel glas. De lucht of het gas tussen de glasplaten werkt als isolator, waardoor warmte minder snel kan ontsnappen en kou moeilijker binnen kan dringen. Dit principe maakt dubbel glas een slimme keuze voor zowel nieuwe als bestaande woningen.

De voordelen van dubbel glas
Dubbel glas biedt tal van voordelen. Het zorgt voor een aanzienlijke vermindering van energieverbruik, omdat je verwarming minder hard hoeft te werken om je huis warm te houden. Dit resulteert in lagere stookkosten en een comfortabeler binnenklimaat. Daarnaast heeft dubbel glas ook een geluiddempende werking, wat ideaal is als je in een lawaaierige omgeving woont. Ook draagt het bij aan de veiligheid van je huis, omdat het moeilijker te breken is dan enkel glas.

Verschillende soorten dubbel glas
Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Zo is er standaard dubbel glas, maar ook hoogrendementsglas, ook wel HR-glas genoemd. HR-glas heeft een nog betere isolatiewaarde door de toepassing van een speciale coating en het gebruik van edelgassen zoals argon of krypton. Voor wie nog een stap verder wil gaan, is er zelfs triple glas, waarbij drie glasplaten voor nog betere isolatie zorgen.

Dubbel glas en energiebesparing
Een van de belangrijkste redenen om voor dubbel glas te kiezen, is de energiebesparing. Met goed isolerend glas kun je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energierekening. Bovendien is het een investering die bijdraagt aan de waardevermeerdering van je woning en aan een beter milieu, omdat je CO2-uitstoot vermindert.

Het plaatsen van dubbel glas
Het plaatsen van dubbel glas is een klus die je het beste kunt overlaten aan een professional. Zij zorgen ervoor dat het glas op de juiste wijze wordt geïnstalleerd en dat je optimaal kunt genieten van de voordelen. Voor meer informatie over de mogelijkheden en het plaatsen van dubbel glas kun je terecht op de website van Glasgigant. Hier vind je een breed assortiment aan dubbel glas opties die passen bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Dubbel glas is dus een slimme investering die comfort, veiligheid en energiebesparing biedt. Met de juiste keuze en professionele plaatsing kun je jarenlang genieten van de voordelen die dit type glas te bieden heeft.

https://www.glasgigant.nl/