Van 5 Tot 9
Image default
Electronica en Computers

API management aan de hand van IPaaS

Wist u dat API management, eventueel middels IPaaS, u en uw bedrijf een hoop voordelen op kan leveren? Een API, wat staat voor Application Programming Interface, maakt communicatie tussen verschillende applicaties mogelijk. Dit kan vele doeleinden hebben. Zo kunnen klanten interacteren met een API, bijvoorbeeld door bepaalde gegevens in te voeren, waarna deze API interacteert met uw systeem om zo info te verkrijgen. Vele bedrijven maken inmiddels gebruik van API’s. En dit kunnen er vele tegelijk zijn. Het managen van deze API’s is dan ook een flinke klus. Dit kunt u overlaten aan een specialist, bijvoorbeeld middels een API platform waarbij gebruikgemaakt wordt van IPaaS. Zo worden de API’s optimaal benut, waar u en uw bedrijf veel profijt van kunnen hebben. Hieronder worden een aantal voordelen van een API platform voor u op een rijtje gezet.

De pluspunten van een API platform middels IPaaS

Door API’s beter bij elkaar te brengen en te configureren in plaats van coderen, kunt u de kosten die hiermee gepaard gaan significant naar beneden brengen. Bovendien is het voor derde partijen nu eenvoudiger om de connectie te leggen, waardoor uw bedrijf ook een aantrekkelijkere optie wordt. Dit heeft een hogere omzet tot gevolg. API management en applicatie-integratie kunnen op diverse manieren gerealiseerd worden. Vaak wordt hierbij gebruikgemaakt van IPaaS. Hierbij worden applicaties gebouwd en gelinkt aan de Cloud. Dankzij de Cloud is het eenvoudiger dan ooit om waar en wanneer het u, een partner of een klant het beste uitkomt gebruik te maken van een applicatie.

Door wie laat u uw bedrijf helpen?

Als er gelet wordt op lovende recensies en aanraders van andere bedrijven, springt Datacon in het oog. Het niveau van hun API management is zeer hoog en ze worden geroemd vanwege overzichtelijke en toegankelijke API platformen die vele functies stroomlijnen.