Van 5 Tot 9
Image default
Eten en drinken

Bolgheri de streek van de beste Toscaanse wijn

De Toscaanse wijn komt uit verschillende streken, waaronder ook Bolgheri. Dit is een kleinere gemeente in de regio Toscaanse. Het gebied Bolgheri staat hoofzakelijk bekend om een soort wijn, namelijk de Sassicaia. Deze wijn is de beroemdste, maar ook meest kostbaarste wijn van heel Italië. Niet alleen de Sassicaia wordt gemaakt in de Bolgheri streek, maar nog veel meer prachtige Italiaanse wijnen. Het wijnhuis Tenuta dell’ Ornellaia bevestigd dat ook. Dit wijnhuis is de enige die deze rijke wijn produceert. Zij verkopen daarnaast ook de Le Volte, Bolgheri Bianco en de Rosso van Enrico Santini. Deze fantastisch wijnen uit Toscane kan u bij ITALIEwijnen.nl bestellen.

Alleen maar uitzonderlijke wijnen

Uit het gebied Bolgheri komen alleen uitzonderlijke wijnen. Alle Toscaanse wijn zijn klassiek en hebben een onmiskenbaar karakter. Wist u dat deze wijnstreek een DOC-status heeft? Een DOC-status betekend ‘Denominazione di Origine Controllata’. In het Nederlands noemen wij dit ‘gecontroleerde benaming van oorsprong’. Hiermee wordt dat dit gebied een kwaliteitslabel heeft voor het waarborgen van de kwaliteit van deze uitzonderlijke wijnen. Neem bijvoorbeeld de Sassicaia, deze prachtige wijn is in bezit van een DOC-status. Dit is een echt prachtige Italiaanse rode wijn geschikt voor diverse gelegenheden. Deze Toscaanse wijn wordt geprezen tot beste en duurste Italiaanse wijn.

Bestel deze Toscaanse wijnen met een DOC-status

Met de wijn uit Bolgerhi haalt u de lekkerste wijn in huis. ITALIEwijnen.nl biedt u een ruim assortiment waar u een Toscaanse wijn kan bestellen. Wist u dat u dit eenvoudig online kan doen? Niet alleen dat! Zij zorgen ook dat u uw bestelling binnen één tot twee werkendagen thuis heeft. Neem een kijkje op hun website en kom alles te weten over Toscaanse wijnen, maar ook de wijnhuizen waar deze expert mee bekend is. In hun ruime assortiment vindt u onder andere ook diverse biologische wijnen.

 

https://www.italiewijnen.nl/