Van 5 Tot 9
Image default
Auto's en Motoren

De beste laadkabels voor elektrische auto's

Als je een elektrische auto bezit, dan weet je dat een van de belangrijkste dingen om te hebben een goede, betrouwbare laadkabel is. immers, zonder een manier om je auto op te laden, ga je niet erg ver! In deze blogpost bekijken we enkele van de beste laadkabels voor elektrische auto’s die vandaag op de markt zijn.

Type 1 vs Type 2 Oplaadkabels

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een oplaadkabel voor je elektrische auto is welk type kabel je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen laadkabels voor elektrische auto’s: Type 1 en Type 2. Type 1 kabels zijn de meest voorkomende, en ze zullen werken met elke elektrische auto op de markt vandaag. Type 2 kabels zijn minder gebruikelijk, maar ze bieden een paar voordelen ten opzichte van Type 1 kabels. Een van de grootste voordelen van Type 2 kabels is dat ze uw auto sneller kunnen opladen dan Type 1 kabels. Als u op zoek bent naar de snelst mogelijke lading, dan is een Type 2 kabel de manier om te gaan.

 

Denk hierbij goed aan het laadvermogen van uw auto. Een auto met 11 of 22 kW laadvermogen heeft een laadkabel nodig die geschikt is voor 3 fase opladen. Een laadkabel type 2 voor 3 fase opladen tot 16 Ampère is genoeg voor 11 kW laadvermogen. U heeft echter een laadkabel tot 32 Ampère nodig om 22 kW laadvermogen te benutten. 

 

Een laadkabel geschikt voor 1 fase opladen is genoeg voor 3,7 en 7,4 kW. Ook deze laadkabels zijn er in 16 of 22 Ampère variant om deze laadvermogens aan te kunnen. 

 

Het kiezen van de juiste laadkabel voor uw elektrische auto kan een beetje ontmoedigend zijn, maar het is belangrijk om verstandig te kiezen. In deze blogbijdrage hebben we gekeken naar een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een oplaadkabel, waaronder type en connector. We hopen dat dit uw keuzeproces een beetje makkelijker heeft gemaakt!

 

Gerelateerde artikelen

Wanneer kies je het best voor een all risk verzekering?

Taxi Rheden nodig? Bel direct naar Taxi Arnhem Comfort

Eend onderdelen van experts aanschaffen