Van 5 Tot 9
Image default
Eten en drinken

De lekkerste zomergerechten met gehakt!

Vaak associëren we gehakt met winterse gerechten. We verwerken het vaak in ovenschotels die we maar al te graag lusten tijdens de koude wintermaanden. In deze blog bewijzen we dat gehakt ook heerlijk past bij gerechten in de zomer! We hebben speciaal voor jou een aantal zomerse gerechten beschreven met als hoofdingrediënt gehakt! Alle ingrediënten zijn makkelijk in de supermarkt te vinden, je kunt ze ook allemaal inclusief het gehakt vlees bestellen op internet!

Gehaktballetjes, maar dan anders!

Wanneer je van koken houdt heb je vast wel eens zelf gehaktballetjes gemaakt. Deze zijn natuurlijk altijd lekker. Gehaktballetjes in tomatensaus is ook een populair gerecht onder de Spanjaarden, waar het altijd zomer is! De zogeheten Albondigas staan bij ieder Spaans restaurant op de kaart, en dat is niet zonder reden. Om er een heerlijke zomerse twist aan te geven, raden wij je aan om er een bolletje mozzarella in te verwerken. Wanneer je de gehaktballetjes vervolgens bakt, wordt de kaas gesmolten. Heerlijk in combinatie met een tomatensausje en spaghetti.

Bobotie

Deze heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel is ideaal voor een warme zomerdag. Door toevoeging van de kerrie, boontjes en rozijnen krijgt deze ovenschotel een zoete twist. Je kunt de bobotie nog meer naar zomer laten smaken door er een appel of banaan aan toe te voegen!

Turkse pizza

Wanneer je vaak na het stappen in de shoarma zaak terechtkomt, heb je hier vast wel eens van gehoord. De Turkse pizza, oftewel een Lahmacun, is een dunne wrap gevuld met gekruid gehakt. Verder kun je de pizza aanvullen met alles wat jij lekker vindt! In de zomer kiezen wij zelf voor de toevoegingen ijsbergsla, tomaat en rode ui. Rol die pizza op en eet smakelijk!

Thaise gehaktsalade met watermeloen

We nemen het je niet kwalijk als je bij het lezen van dit gerecht je wenkbrauwen fronst. Dat deden wij namelijk ook toen we er voor het eerst over hoorde. Maar deze verassende combinatie is een heerlijk gerecht in de zomer. Door de frisheid van de watermeloen en het pittige gehakt, creëer je een goede balans voor een lekkere salade!