Van 5 Tot 9
Image default
Eten en drinken

Drankgebruik van Nederlanders

Op zoek naar een Nederlands drankspel?

Waarom worden er in Nederland zoveel drankspelletjes gespeeld? Is het omdat wij als Nederlanders gewoon veel alcohol drinken? Worden we graag samen dronken? Of is het een uitlaatklep? In dit artikel gaan wij verder in op het drank gebruik van Nederlanders.

Drank gebruik van Nederlanders

De laatste jaren zien wij steeds vaker dat er drankspellen worden gespeeld onder jongeren en studenten. Een drankspel opdrachten is bijvoorbeeld een spel wat in groepen gespeeld kan worden en zorgt voor veel grappige en dronken momenten. In Nederland drinkt 77,8% van de volwassenen regelmatig een glas alcohol. Als het gaat om dagelijks gebruik van alcohol drinken 44% van de Nederlanders zeker elke dag een glas alcohol. Dit gaat natuurlijk op voor alle volwassenen. Over het algemeen gaan volwassenen verstandiger om met drank dan jongeren. Dit houd dus in dat volwassenen minder extreme hoeveelheden alcohol nuttigen.

Dragen drankspelletjes bij aan een drank probleem?

Over het algemeen is het spelen van een drankspelletje niet gevaarlijk, verslavend of extreem schadelijk. Ieder persoon moet voor zichzelf natuurlijk goed kunnen inschatten of hij/zij genoeg heeft gedronken. Wanneer jongeren een drankspel opdrachten spelen is dat heel anders dan een wedstrijdje drinken. Dit is meer bedoelt voor een hilarische avond waarbij er ook gedronken wordt. Iedereen kan zelf bepalen wanneer hij uitstapt en genoeg gedronken heeft. Kortom, houd de verantwoordelijkheid bij jezelf en drink niet teveel.

Jongeren spelen geen monopoly

Het verschil tussen jong en oud wordt steeds beter zichtbaar als het gaat om vrije tijds besteding. Zo zijn volwassenen meer van een rustig avondje met een biertje of een wijntje erbij. Jongeren daarentegen zoeken liever de grens op. Dat houd in dat zij graag indrinken en tot laat op stap gaan. Dit betekend vaak dat jongeren over het algemeen meer drinken dan volwassenen. Maar wees gerust ouders, wijsheid komt met de tijd!