Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Fietsaccu reviseren? Wij vertellen het in deze blog!

 

De accu van een elektrische fiets gaat langer mee dan je denkt. Ook al werkt die niet meer als hoe die zou moeten werken, zijn er oplossingen om dit een stuk beter te maken. Zo blijft de accu het altijd goed doen! Aan de hand vanfietsaccu revisie is dit mogelijk. Je gooit op deze manier geen onderdelen weg die nog goed werken en de accu werkt weer geweldig!

Als dit gebeurt moet jij de fietsaccu reviseren

Ben je aan het fietsen en merk je dat de accu minder lang mee gaat dan dat je gewend bent? Dan is je accu wat minder sterk geworden. Merk je dat je accu af en toe uitvalt gedurende de fietstocht? Of merk je dat je minder ondersteuning hebt tijdens het fietsen? Dat kunnen allemaal oorzaken zijn van een accu die de beste tijd gehad heeft. De accu kun je nieuw kopen, maar je kunt ook kiezen voor een fietsaccu revisie. Waarom zou je kiezen voor een fietsaccu revisie in plaats van een nieuwe? Ten eerste hoef je de goede delen niet weg te gooien, maar kun je ze hergebruiken, wat weer beter voor het milieu is en duurzamer. Daarnaast scheelt het je ontzettend in je portemonnee, en dan komen we op het volgende punt.

Op een goedkope manier de accu reviseren

Een fietsaccu revisie is een stuk goedkoper dan een nieuwe accu omdat je alleen de accu hoeft te vervangen en niet alle toebehoren. Hierdoor betaal jij alleen voor het ene onderdelen wat vervangen wordt. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de accu zelf te reviseren, maar je moet er wel verstand van hebben en een beetje technisch inzicht kan nooit kwaad. We nemen hier de stappen door die je moet doen om je accu te reviseren.

Stap 1: fietsaccu volledig leegfietsen

Stap 2: fietsaccu laten afkoelen tot kamertemperatuur, dit kan wel een half uur duren.

Stap 3: plaats de accu in de oplader om deze helemaal op te laden

Stap 4: herhaal de procedure vier à vijf keer.

 

https://www.rebatt.nl