Van 5 Tot 9
Image default
Marketing

Hoe en wanneer kortingen gebruiken?

Als je de opkomst wilt vergroten en extra zichtbaarheid voor je webshop wilt creëren, overweeg dan om kortingscodes en kortingen voor je gasten aan te bieden.

 

Je vraagt zich misschien af hoe het aanbieden van een kortingscode de conversieratio kan beïnvloeden en of er voordelen aan verbonden zijn? Blijf lezen om erachter te komen hoe je jouw inspanningen positief kunt beïnvloeden met deze eenvoudige en effectieve techniek om de kaartverkoop en het bijwonen van evenementen te stimuleren.

 

Wat is een kortingscode?

Een kortingscode is een digitale kortingsbon bestaande uit letters en/of cijfers die je kunt toepassen bij de aankoop van een ticket. Het is een alfabetische of numerieke reeks tekens die automatisch een korting kan toepassen op de kassa-opdracht van de klant.

 

Een kortingscode met 50% korting en promocode: GIFT4YOU

 

Deze kortingscodes kunnen eenvoudig op verschillende manieren aan de klant worden doorgegeven, variërend van het aanmelden voor een e-mailcampagne of het abonneren op een blog. Je kunt de kortingscode zelfs op sociale media aanbieden om het aantal views en de kaartverkoop te stimuleren.

 

Kortingscodes gebruiken voor evenementen

Als je nog niet hebt geprobeerd een kortingscode of kortingsaanbieding aan te bieden, zijn hier de belangrijkste redenen waarom je dit een onderdeel zou moeten maken van je volgende marketingstrategie voor evenementen:

Het hebben van goede bezoekersaantallen is een van de belangrijkste manieren om het succes van een evenement met een ticket te meten. Door een kortingscode voor een evenement aan te bieden, kun je de bestellingen en het aantal bezoekers van je evenement verhogen. Iedereen houdt van een goede korting!

Deze dagelijkse deals kunnen de bepalende factor zijn voor iemand die twijfelt over het kopen van tickets voor een evenement. Door een speciale code aan te bieden, geef je ze een tijdelijke aanbieding die ze niet kunnen weigeren. Bekijk hier de Isolatieshop voor duurzame isolatie.

 

Kortingscodes kunnen de aandacht trekken van mensen die anders niet aanwezig zouden zijn, omdat ze meer bereid zijn om geld uit te geven aan een ticket als ze een goede deal krijgen.

Het is fundamentele menselijke psychologie! Dit is vooral belangrijk als dit een terugkerend evenement is, want als ze er de eerste keer van genoten hebben, zullen ze volgend jaar waarschijnlijk voor de volle prijs aanwezig zijn. Kortingscodes helpen jou niet alleen nieuwe klanten te werven, maar ze ook vast te houden.