Van 5 Tot 9
Image default
Vakantie

Hoe kom je tot ontspanning?

Veel dingen zoals een deadline, emotionele druk of lichamelijke inspanning kunnen jou stress geven. Op lange termijn is het hebben van stress slecht voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om regelmatig tot rust te komen. Af en toe naar de sauna gaan of een massage nemen kan al genoeg zijn. Wil jij liever thuis tot rust komen? Dan is een jacuzzi misschien wel iets voor jou. Je kan dan naar je achtertuin lopen en tot rust komen. Zoek een geschikte jacuzzi van Elite Wellness die bij jouw wensen past. 

Waarom is ontspanning belangrijk?

Teveel en te lang stress of spanning zorgen ervoor dat jouw hersenen minder goed functioneren. Het hebben van veel stress is niet goed voor jouw gezondheid. Hierdoor kun jij minder goed functioneren, dingen vergeten of snel afgeleid zijn. Geef daarom regelmatig ontsnapping aan jouw lichaam. Doe je dit niet dat is er een kans dat je overspannen raakt. Ook als je gaat ontspannen rust je uit een krijg jij weer energie. Door tijd te nemen voor ontspanning krijg je vanzelf weer meer energie. Als je alleen maar door en door gaat, raakt op een gegeven moment jouw energie op. 

Sauna

De sauna kan jou helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Door in een sauna te gaan verbeter je jouw immuunsysteem en je stimuleert de bloedsomloop. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt. Wanneer je in een sauna gaat, kom je vaak ook tot rust. Tot rust komen is goed voor je. In een sauna is het zeer warm en jouw lichaam reageert op die warmte. Jouw lichaam wilt dan gaan afkoelen en dus ga je zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en ook je bloedvaten gaan wijder staan. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. 

Jacuzzi

In een jacuzzi gaan, brengt jouw lichaam tot ontspanning. Het warme water zorgt ervoor dat de spier- en gewrichtspijn verlicht worden. De jets die in een jacuzzi zitten, zorgen ervoor dat jouw bloedsomloop beter verloopt. Die jets geven een massage gevoel. 

Massage

Naast dat een jacuzzi en sauna zorgen voor een betere bloedsomloop, is dat ook bij een massage het geval. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. Heb je een hoge bloeddruk dan is het ook goed om een massage te nemen. Door een massage wordt jouw bloeddruk verlaagt. Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen, hoe sneller deze bloedcellen in actie kunnen komen tegen ziekteverwekkers. Daarnaast beïnvloedt stress je weerstand en zal je door minder stress een sterker immuunsysteem hebben.