Hoe kun je de kosten voor jouw autoverzekering zo laag mogelijk houden?

Als trotse eigenaar van een auto krijg je met de nodige kosten te maken. Zo moet je een verzekering auto afsluiten, moet je elk kwartaal wegenbelasting betalen en heb je ook nog met de kosten voor brandstof en onderhoud te maken. Wil je graag de kosten voor jouw auto zo laag mogelijk houden? Dan is het aan te raden om met een kritische blik naar jouw autoverzekering te kijken.

Tip 1: stap regelmatig over

Allereerst willen wij je aanraden om regelmatig over te stappen. Door regelmatig over te stappen, weet je blijvend van scherpe tarieven te genieten. Bovendien verandert door de jaren heen jouw situatie, waardoor je bijvoorbeeld komend jaar beter af bent met een andere autoverzekering. Je auto wordt immers ook ouder en wordt daardoor ook steeds voordeliger om te verzekeren.

Tip 2: kies voor een passende autoverzekering

Jouw 10 jaar oude auto WA Volledig Casco verzekeren? Het is mogelijk, maar het is zeker niet aan te raden. Nee, voor een dergelijke auto kun je beter voor een WA Beperkt Casco autoverzekering kiezen. Die verzekering sluit beter op jouw auto aan, waarbij je ook nog minder gaat betalen.

Tip 3: auto(verzekering) op andere naam zetten

Over het algemeen moet een nieuwe autoverzekering altijd door de kentekenhouder afgesloten. Gelukkig bestaan er uitzonderingen, waardoor het mogelijk is om alsnog een passende autoverzekering af te sluiten.

Een auto op een andere naam zetten; dat is bijvoorbeeld interessant als je jong bent. In dat geval kun je de auto op de naam van jouw ouders verzekeren, waardoor je de kosten omlaag weet te krijgen. Jouw ouders hebben immers al schadevrije jaren opgebouwd en vormen volgens de verzekeringsmaatschappijen ook een kleiner risico.

Tevens is het mogelijk om de auto op naam van jouw partner te zetten. Hierbij is het zelfs mogelijk om twee auto’s op één polis te zetten, waardoor je flink wat kosten weet te besparen. Ook hierbij lift je eigenlijk weer mee op de schadevrije jaren van een ander persoon, in dit geval jouw partner.

Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om de kosten voor jouw autoverzekering zo laag mogelijk te houden!