Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

KANTOORINRICHTING 2022

Tegenwoordig is een hippe en efficiënte kantoorinrichting niet meer weg te denken. Ondanks het feit dat er nog steeds met regelmaat thuis gewerkt wordt. Bijna elk bedrijf vindt inrichting belangrijk. Het kantoor is ten slotte een plek waar veel mensen het grootste gedeelte van de tijd doorbrengen. En een werkgever vindt het belangrijk dat een werknemer zich er ‘thuis’ voelt.

Maar wat zijn nu eigenlijk de trends op het gebied van kantoorinrichting?

1. GROEN!

Ja groen, dat is de ultieme trend. Groen staat voor natuur en frisheid. Planten dragen niet alleen bij aan het gevoel van gezelligheid het levert ook schonere lucht op. Daarbij werkt de kleur groen opbeurend. Niets is zo fijn dan het ‘groene’ kantoor te betreden op een donkere winterdag.

Planten dragen ook bij aan creativiteit, productiviteit en concentratie. Daarnaast zorgt al dat groen voor een lager ziekteverzuim. De kans dat deze nummer één ooit van zijn troon gestoten zal worden is zeer klein.

2. RUST

Daar waar in 2021 de kantoren overwegend fel gekleurd waren ligt in 2022 de nadruk op rustige, kalme kleuren. Natuurlijke groene, blauwe en beige tinten maar ook af en toe een tint geel. Industriële elementen zijn ook favoriet. Houten en metalen bureaus met super comfortabele stoelen, gemaakt van mooi leer.

3. GEZELLIG SAMEN ZIJN

2021 staat natuurlijk bekend om het thuiswerken. In 2022 werd dit (gelukkig) minder en vonden steeds meer mensen hun weg terug naar kantoor. Bedrijven hebben hierop ingespeeld door het kantoor in te richten met lange tafels waaraan meerdere collega’s tegelijk kunnen plaatsnemen en meer flexplekken. De koffiehoek, waar menig collega elkaar na lange tijd weer tegenkomt, is ingericht met een gezellig zithoekje. 

4. ONTSPANNING

Veel werkplekken worden tegenwoordig uitgebreid met een pooltafel, een tafeltennistafel of dartbord. Dit heeft allemaal te maken met ontspanning tussen het werk door. Het is algemeen bekend dat lang achter een pc zitten niet heel gezond en bevorderlijk is voor lichaam en geest. Daarom besluiten steeds meer werkgevers dat er ruimte moet zijn voor ontspanning. Daar waar de een kiest voor een rondje lopen kiest de ander voor een spelletje tafelvoetbal om zo het hoofd even helemaal leeg te maken.

Nog iets meer dan drie maanden, dan is 2022 voorbij. 2023 zal gegarandeerd nieuwe kansen en mogelijkheden gaan bieden. En wie weet, misschien ook nieuwe trends op het gebied van kantoorinrichting. Bekijk het aanbod van Eurodesk

 

https://www.eurodesk.nl/