Met Douglas hout kiest u voor duurzaamheid en kwaliteit

Van5tot9

Als u een nieuwe schutting in uw tuin wilt maken, dan let u waarschijnlijk goed op de kwaliteit van het houtsoort, zo kunt u hier bijvoorbeeld Douglas hout voor gebruiken. Doordat een schutting buiten staat, moet deze namelijk goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Regen, wind en zonneschijn moeten uw schutting niet aantasten of doen omwaaien. Met de keuze voor Douglas hout kiest u voor een duurzaam, stevig en stabiel houtsoort. Douglas planken gaat bovendien lang mee, in onbewerkte vorm maximaal vijftien jaar. Als u goed met het hout omgaat en bijvoorbeeld beitst, dan kan u tientallen jaren van uw schutting genieten. Ook is Douglas hout geschikt voor andere soorten buitenprojecten. Een nieuwe veranda, tuindeur of schuur, u kunt het allemaal van Douglas hout maken. Ook voor bouwbedrijven is dit houtsoort erg bruikbaar.

Douglas hout, ook voor het maken van tuinmeubelen

Als u graag met uw handen werkt en graag creatief bezig bent, dan kunt u er ook voor kiezen om uw eigen tuinmeubelen te maken. Het zelf maken van meubelen kan een leuk en nuttig project vormen. Met Douglas planken kunt u de nodige buitenmeubels maken. De planken van dit houtsoort zijn hier namelijk uitermate geschikt voor. Zoals gezegd, is dit houtsoort immers erg stevig en kan het goed tegen verschillende weersomstandigheden. U kunt op deze manier nog lang plezier hebben van uw zelfgemaakte meubelstukken.

Nog meer keuzes

Bij Tuinhout Compleet kunt u terecht voor veel verschillende soorten hout, waaronder ook Douglas hout. Het hout is bijvoorbeeld verkrijgbaar als Douglas planken, balken en palen. De Douglas planken hebben verschillende formaten en diktes. Welk soort hout u het beste kunt gebruiken, hangt af van het soort project. Naast deze standaardmaten kunt u, als u een specifieke dikte of formaat nodig hebt, de houten planken laten schaven of zagen. Hierdoor haalt u de voor u perfecte planken in huis.