Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Met een schuurmachine een glad resultaat: snel en accuraat

Voor vrijwel iedere klus in en rondom je woning is goed gereedschap te krijgen. Zo ook, als jij oppervlakken glad moet schuren en deze vervolgens op een strakke manier wilt kunnen afwerken. Met een schuurmachine maak jij het jezelf een stuk eenvoudiger om de klus te klaren. Dit bespaart jou niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een mooi strak resultaat. Tijd dus om je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn, op het gebied van schuurmachines.

Schuurmachine kiezen

Wil jij een keuze maken uit de machines die je kunt gebruiken voor je schuurwerkzaamheden? Een schuurmachine kopen is niet iets dat je zomaar even doet. Zet eerst voor jezelf op papier, waarvoor je de schuurmachine gaat gebruiken, voordat je tot aanschaf overgaat. Om je een beetje op weg te helpen, is het goed om onderscheid te maken tussen de volgende soorten schuurmachines:

  • vlakschuurmachine (voor vlakke ondergronden)
  • multischuurmachine (geschikt voor meerdere schuurklussen)
  • excentrische machine (voor het zwaardere werk)
  • bandschuurmachine (voor lak of verf)
  • wandschuurmachine (voor plafonds en muren)

Schuurmachine kopen

Nu je weet voor welke werkzaamheden jij een schuurmachine gaat gebruiken, kan je gericht kan zoeken naar de machine die jou het beste kan helpen met het uitvoeren van de schuurwerkzaamheden. Voor zachte materialen is een schuurmachine met een laag toerental een goede keuze, omdat deze de ondergrond niet zal beschadigen. Verdiep je ook in het schuurpapier dat goed past bij zowel je schuurmachine, als het materiaal dat jij gaat schuren. Zo voorkom je schade aan je nieuwe apparaat en aan het te schuren voorwerp. Bij schuren komt stof vrij en het is fijn als dat direct door de schuurmachine wordt afgezogen. Dit heeft twee voordelen. Niet alleen is voor jou zo goed te zien waar je bent met schuren, maar het scheelt ook veel schoonmaakwerk achteraf.

Twijfel je over welke schuurmachine het meest geschikt is voor jouw klus? Vraag dan advies bij het kopen van een schuurmachine en kom beslagen ten ijs.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/