Van 5 Tot 9
Image default
Kinderen

Newborn kleding

Is er een kleintje op komst? Of krijgen vrienden en familie binnenkort een gezinsuitbreiding? Dan hebben ze newborn kleding nodig. Als je je eerste kind krijgt is het best lastig om in te schatten wat je precies nodig hebt, welke maten, welke kleuren ga zo maar door. Dit is nog lastiger als je newborn kleding cadeau wilt doen maar zelf geen kind(eren) hebt en geen ervaring hiermee hebt. In dit artikel geef ik je een aantal tips over hoe je het beste newborn kleding kunt gaan shoppen. Ook ga ik het hebben over de hoeveelheid kleding je nodig hebt voor je kersverse gezinsuitbreiding. Ben je nieuwschierig? Lees dan vooral verder en kom alles te weten over newborn kleding!

 

Wat voor kleding moet je halen?

Als je newborn kleding wilt gaan kopen is het handig om eerst na te denken over wat je wilt kopen. Als je kleding cadeau wilt doen is dit vrij gemakkelijk. Je kiest 1 á 3 items en gaat aan de slag. Het is handig om dit in een maatje 56 of 62 te kopen. Als het een grote baby is zal hij of zij het direct aan kunnen en anders kunnen ze erin groeien. Verder ben je helemaal vrij in de kleur die je koopt. Als het gender niet bekend is kan je iets kopen in een neutrale kleur als wit of beige. Ook kan je ervoor kiezen om leuke kleurtjes te gebruiken. Als je een hele garderobe voor je aanstaande zoon of dochter moet hebben is dit een ander verhaal.

Rompers

Eén van de meest gebruikte kledingstukken zijn rompers. Haal hier dan ook vooral niet te weinig van, 10 tot 15 is een goed aantal. Het hangt een beetje van het seizoen af of je deze met lange of korte mouwen haalt. Verder heb je shirtjes met broekjes nodig. Is het winter? Kies dan voor truitjes of vestjes. Verder worden pyjama’s ook veel gebruikt omdat een baby veel slaap nodig heeft. Haal hier 5 tot 10 van. Omdat je in het begin weinig tijd hebt om de was te doen hoef je niet bang te zijn dat je teveel haalt. Verder heb je nog sokjes nodig en je kan nog mutsjes, jurkjes of andere kledingstukken halen.

https://www.vierseizoenen.nl/c-4502211/newborn-kleding/