Van 5 Tot 9
Image default
Zorg

Risico’s en complicaties van een ooglidcorrectie

Als je een ooglidcorrectie hebt gehad dan is er een kans op risico’s en complicaties. In principe heb je met elke operatie een kans op complicaties. Dat is dan zeker iets waar je altijd rekening mee moet houden. Daarom is het ook belangrijk dat je je op de juiste manier voorbereid. Meestal krijg je dan ook een uitleg mee met leefregels die je moet toepassen voordat je de operatie ingaat. Zodra je deze leefregels toepast heb je minder kans op risico’s en complicaties. Daarna is het belangrijk dat je de regels volgt na de operatie. De dingen die je moet doen na een operatie zijn erg belangrijk om complicaties te voorkomen. 

Complicaties

Na de operatie kan je voornamelijk risico’s krijgen met bloeduitstortingen, wondinfectie, een nabloeding en wondgenezing. Als je te maken hebt met een bloeduitstorting dan verdwijnt deze binnen een paar weken. Als dit te lang aanhoudt dan is het verstandig om je arts te raadplegen. Dit moet vooral bij een nabloeding. Er is namelijk dan een grote kans dat je nog een keer geopereerd moet worden. Ook is er een kans dat je koorts krijgt en dat je je ziek voelt. Als je 40 graden of hoger bent dan moet je je arts contacten, omdat dit erg gevaarlijk kan zijn.  

Houd er ook een rekening mee dat er een verschil kan zijn tussen het rechteroog en linkeroog. Er kunnen complicaties ontstaan wanneer je rookt. Daarom wordt er sterk geadviseerd dat je niet rookt na de operatie. Als je wel rookt dan kan je dit het beste 3 weken na de operatie weer doen. Het kan ook voorkomen dat je je ogen niet helemaal kan openen en sluiten, omdat ze nog erg dik en pijnlijk zijn. 

Neem altijd contact op 

Als je twijfelt over of iets normaal is na een operatie dan wordt er geadviseerd om altijd contact op te nemen met je arts. Je kan maar beter zeker zijn van alles over ogen liften en duidelijkheid hebben dan dat je onzeker bent over een situatie en stress krijgt. Stress is dan ook iets wat je zeker moet vermijden na een operatie. Soms is er zelfs een speciaal telefoonnummer die je mag bellen als je met vragen zit.

https://ooglift.nl/