Van 5 Tot 9
Image default
Zakelijke dienstverlening

Stalen buizen met gelaste langsnaad

U weet wellicht dat stalen buizen op verschillende manieren gelast kunnen worden. De meeste stalen buizen hebben een gelaste langsnaad: dat wil zeggen dat aan het uiteinde van de buis een nieuwe buis wordt geplaatst en dat deze door middel van een lasnaad onder poederdek aan de eerste buis wordt bevestigd. Toch is niet elke gelaste langsnaad hetzelfde, want er is sprake van twee technieken: LSAW (Longitudinally Submerged Arc Welded) en ERW (Electric Resistant Welded). Wat precies het verschil is tussen deze twee technieken, kunt u hier lezen.

Deze stalen buizen zijn vaak een stuk voordeliger

Het is handig om te weten dat deze stalen buizen met een langsnaad vaak een stuk voordeliger zijn dan buizen met een spiraalnaad of naadloze buizen. Ze zijn dan ook in de basis minder geschikt voor echt zware toepassing, zoals voor een stempelraam of combiwand, maar desondanks bieden deze stalen buizen uiteraard veel stevigheid voor tal van toepassingen. LSAW buizen hebben een conventionele lasnaad die het mogelijk maakt om twee (of meerdere) losse buizen aan elkaar te bevestigen. ERW buizen worden op dezelfde wijze aan elkaar gezet, maar zijn geproduceerd uit een coil, een staalplaat op rol.                                                                                

Eenvoudig vervoeren dankzij rijplaten huren

Wat voor stalen buizen u ook kiest: het vervoer hiervan kan lastig zijn, maar dit kan altijd makkelijker worden gemaakt dankzij het huren van rijplaten. Bij grote leveranciers zoals Swanenberg IJzer Groep kunt u zowel uw buizen bestellen als rijplaten huren. Rijplaten huren verzekert u ervan dat u de buizen op locatie eenvoudig naar hun bestemming kunt brengen. De platen helpen natuurlijk niet alleen bij het transport van de buizen, maar tijdens alle transport op een zachte of vochtige ondergrond. Vervoer wordt veiliger dankzij meer grip en het ontbreken van wegslipgevaar. Voor het werken met grote of zware machines en voertuigen zijn deze platen een must. Een goede specialist kan ze aan u leveren, maar ook leggen en weer verwijderen op verzoek.