Van 5 Tot 9
Image default
Vervoer en transport

Verborgen kosten bij het huren van een auto

Je hebt het vast wel eens meegemaakt na het huren van een auto. Je levert de sleutel in en je gaat naar de balie. Daar krijg je te horen dat er nog verschillende zaken moeten worden betaald. Ook gebeurt dit vaak als je vooraf een auto online huurt. Wanneer je bij het bedrijf aankomt om de auto op te halen, moet je eerst nog verborgen kosten betalen. Een aantal van deze verborgen kosten lees je hier in deze blog.

Inzetten van extra bestuurders

Dit is een bekende en vaak voorkomende kostenpost waar mensen niet bij stilstaan. Als je bijvoorbeeld een auto huurt komt het vaak voor dat er meerdere bestuurders zijn. Dit krikt de prijs van een huurauto flink op. Wanneer je niet aangeeft dat er een extra bestuurder in de auto rijdt, kan dit problemen opleveren wanneer je autopech hebt, of wanneer je een botsing veroorzaakt. De niet-opgegeven extra bestuurder is namelijk niet verzekerd. Houd hier dus rekening mee wanneer je met meerdere bestuurders gaat rijden.

Pechhulp

Wanneer je pech krijgt met de huurauto, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je pechhulp krijgt. Dit is natuurlijk redelijk vreemd, aangezien jij niet verantwoordelijk bent voor de staat en onderhoud van de auto buiten de huurperiode. Weeg dus goed af of je pechhulp bij het huren wilt afsluiten tegen een vergoeding.

Aantal kilometers

Let ook altijd op bij het gegeven aantal kilometers. Meestal hanteren goedkopere verhuurbedrijven een beperkt aantal kilometers. Dit wordt dus vrij snel overschreden, waarna de kosten uiteindelijk hoog op kunnen lopen. Dit is tegenwoordig meestal niet meer het geval, wanneer je bijvoorbeeld een auto gaat huren in Heerlen krijg je een onbeperkt aantal kilometers.