Van 5 Tot 9
Image default
Banen en opleidingen

Voor wie is loopbaanbegeleiding bedoeld?

Outplacement en loopbaanbegeleiding is er voor werknemers die minimaal twee jaar in vaste of tijdelijke dienst werken en op het punt staan hun baan te verliezen. Een outplacementbureau helpt je middels een op maat gemaakt traject richting jouw nieuwe stap binnen de arbeidsmarkt. Outplacement bestaat voor werknemers met de meest uiteenlopende achtergronden. Ongeacht je leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring is er altijd een outplacementbureau dat jou verder in het zadel kan helpen. Het in Rotterdam gevestigde Carrièrepoort is een gerenommeerde loopbaanbegeleider met een erkend hoog succespercentage.

Outplacement voor de meest uiteenlopende werknemers

Begeleidende trajecten bij baanverlies kan Carrièrepoort aan de meest uiteenlopende soorten werknemers aanbieden. Leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring vormen – in tegenstelling tot veel andere bureaus – geen uitsluitende factoren. Sterker nog, het Rotterdamse outplacementbureau staat zelfs bekend om zijn vele succesvolle plaatsingen van veertig- en vijftigplussers. Wel is het zo, dat kosten van outplacement en loopbaanbegeleiding voor hoger opgeleiden in de regel hoger uitvallen dan bij lager opgeleiden. Hoger opgeleiden vergen namelijk vaak individuelere en ook complexere trajecten.

Een outplacement traject kan altijd op maat

Eén ding is zeker; de loopbaanbegeleiding die je ontvangt is altijd op maat. De kosten van een dergelijk traject kunnen verschillen en hangen af van onder andere de duur, intensiteit en de onderdelen van het traject. Ook het beschikbare budget van je werkgever of jouw eigen specifieke wensen spelen een rol. Op de website van Carrièrepoort vind je weliswaar een overzicht van standaard pakketten, je kunt met een coach echter ook een pakket voor jou alleen samenstellen.

Aandacht voor jouw interesses en competenties

Wanneer je een traject bij een outplacementbureau als Carrièrepoort start, ga je samen met een professional om de tafel zitten. Met hem of haar stel je een plan van aanpak op, waarin professionele adviezen worden gecombineerd met jouw wensen. Jouw interesses en competenties staan grotendeels centraal. Waar de een verder wil in dezelfde beroepsgroep, ziet een ander een gedwongen ontslag namelijk als een gelegenheid om zijn of haar carrièrepad eens goed te heroverwegen. Je denkt dus samen met de medewerker van het outplacementbureau na over eventuele nieuwe beroepsrichtingen en opleidingen.