Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Voordelen en nadelen van een e bike

Tegenwoordig is het de nieuwste rage: een elektrische fiets, ook wel een e bike. Je ziet vaak een oudere vrouw op een fiets bellen totdat je haar langs laat vliegen, maar ook zie je of hoor je vaak genoeg van een oudere man of vrouw die dacht een leuk fietstochtje te maken, maar uiteindelijk hard is gevallen en een bot heeft gebroken. Toch zijn er genoeg voordelen aan een e bike, zoals dat je een ‘test e bike’ makkelijk kan doen om te kijken of een e bike bij je past. Hier zijn daarom redenen waarom een e bike goed (of juist niet!) bij je past.

 

De voordelen van een fiets met motor

Er zijn genoeg voordelen die bij een e bike komen kijken. Zo schaffen de meeste mensen een e bike aan om comfortabel te kunnen genieten van de natuur. Door de motor in een e bike heb je geen last van tegenwind, maar moet je toch genoeg zelf trappen om vooruit te komen en in beweging te blijven. Zo is de e bike niet alleen handig voor korte rondjes naar de supermarkt of je werk, maar ook voor lange ritten in het bos of ergens anders.

Een goede e bike dames is overal te vinden, en veel topmerken fietsen bieden genoeg soorten e bikes aan die je helemaal naar jouw wensen kunt vervormen.

E bikes zijn dankzij de motoren dus niet alleen handig, maar ook snel. Je kan het op je eigen wensen en dus ook snelheid aanpassen. Wanneer je haast hebt en ergens moet zijn, is een hogere snelheid handig en gaat een e bike vaak dus ook sneller dan een normale fiets.

Ook is een e bike milieuvriendelijker dan een auto, bromfiets of scooter. Zo concurreert niet alleen de snelheid met andere vervoersmiddelen, maar ook de duurzaamheid van het apparaat. Genoeg om over na te denken dus!

 

De nadelen van een fiets met motor

Het is wel algemeen bekend dat een e bike een hele investering is. Doordat een e bike behoort tot nieuwste technologie, is het dus ook duur in de aanschaf van een elektrische fiets. Wel heb je de optie dat je kijkt voor een tweedehands e bike, dan kom je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit.

Ook vergaat de accu helaas snel. Niet alleen moet je vaak de accu opnieuw opladen, ook moet je op een gegeven moment de accu vervangen met een ander omdat deze snel verslechterd. Daarbij komen onderhoud en reparaties, die ook relatief duur uitkomen. Nogmaals, de technologie van een elektrische fiets is vrij ingewikkeld en treft speciale onderdelen, waardoor je toch veel geld kwijt bent om de onderdelen te vervangen. Ook is een e bike best zwaar, dus makkelijk meenemen ergens heen gaat ook niet gemakkelijk.

 

Welke fietsspecialisten zijn er?

De Review Amslod elektrische fiets komen vaak erg goed uit de test. Ze hebben hoge reviews van klanten en zijn altijd behulpzaam met advies of het beantwoorden van vragen wanneer je er niet uitkomt. Ook zijn er de oude vertrouwde merken als Stella fietsen, Batavus en Gazelle, die ook aan elektrische fietsen doen. Bij hen kan je allemaal terecht als je een topfiets uit wilt zoeken die precies past bij wat jij nodig hebt.