Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Waarom een etiketten printer gebruiken voor jouw onderneming?

Als ondernemer krijg je regelmatig te maken met het verzenden van pakketten, helemaal wanneer je een webshopeigenaar bent. Het maken en uitprinten van etiketten kan tijdrovend zijn, door een etiketten printer te gebruiken kan jij als ondernemer behoorlijk wat tijd winnen. Vandaag de dag zijn er diverse etiketten printers te verkrijgen, van compacte printers voor op het bureau, tot industriële etiketten printers. Welke printer je nodig hebt, hangt af van jouw wensen en de hoeveelheid pakketten die jouw onderneming dagelijks verwerkt.

Verstuur je vijf tot vijftig pakketten per dag? Dan is het gebruiken van een compacte etiketten printer een uitstekende oplossing. Krijg je dagelijks te maken met duizenden orders die de volgende dag bij de klant in huis moeten zijn? Schaf dan een industriële etiketten printer aan, deze zijn geschikt voor het in een korte tijd verwerken van grote printvolumes.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een etiketten printer?

  • Kostbare tijd besparen: door een etiketten printer te gebruiken verwerk je de te verzenden pakketten in een hoog tempo. De overgebleven tijd kun je gebruiken voor het afhandelen van andere belangrijke processen.
  • Professionele uitstraling: het etiket geeft de pakketten een professionele uitstraling. Dit heeft een positief effect op de binding met jouw klanten.
  • Geen inkt nodig (direct thermal printer): wanneer je gebruikmaakt van een direct thermal printer bespaar je geld. Deze etiketten printers maken niet gebruik van inkt, maar van hitte om de tekst en barcodes op het etiket te plaatsen. Een nadeel is dat deze etiketten snel vervagen, maar gelukkig hoeft een verzendetiket geen eeuwen mee te gaan.

Waar moet je op letten als je een etiket printer koopt?

Kijk bij het kopen van een etiket printer naar de doelen die je wilt bereiken.

  • Resolutie: wil je pakketten verzenden met een barcode? Zorg dan dat je een printer aanschaft met een hoge resolutie, zo voorkom je dat de bezorgdienst de code niet kan scannen.
  • Printsnelheid: verwerk je dagelijks een enorme hoeveelheid pakketten? Koop dan een etiket printer met een hoge printsnelheid. Zo loopt het verzenden van jouw pakketten geen vertraging op en voorkom je boze klanten.
  • Aansluitingen: je wilt niet een printer kopen die niet aangesloten kan worden op jouw computer. Kijk dus altijd naar de aansluitmogelijkheden.
  • Drivers: gebruik je een Apple systeem? Kijk dan eerst of er drivers beschikbaar zijn voor de etiketten printer die jij wilt aanschaffen.

Conclusie

Etiketten printers helpen jou bij het verbeteren van de nauwkeurigheid en professionaliteit binnen jouw onderneming. Pakketten worden sneller verwerkt en krijgen een professionele uitstraling, dit kan de binding met jouw klanten verbeteren.

Kijk bij het aanschaffen van de printer altijd naar jouw doelen. Koop een reguliere etiket printer wanneer je een kleine hoeveel pakketten per dag moet verwerken. Ga je duizenden pakketten per dag verwerken? Oriënteer je dan op een industriële etiketten printer.

De resolutie van de printer moet hoog zijn wanneer je gebruik wilt maken van barcodes, deze moeten namelijk goed leesbaar zijn voor de scanners van de bezorgdiensten.