Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen bedrijven steeds meer voor computer recycling?

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om oude niet werkende hardware op kantoor te recyclen. Dit is een zeer positieve trend! Maar waarom kiezen steeds meer bedrijven eigenlijk voor het recyclen? In deze blog leggen we meer uit over waarom de bedrijven hier voor kiezen en welke voordelen recycling heeft voor het bedrijf en omgeving.

Waarom laten bedrijven oude computers recyclen

In het bedrijfsleven is het steeds gangbaarder om afgeschreven hardware op te laten kopen of te recyclen. Dit komt omdat de technologische ontwikkelingen tegenwoordig elkaar snel op volgen. Dit houdt in dat een computer eigenlijk minder lang mee gaat dan vroeger, omdat er niet meer wordt voldaan aan de gestelde eisen. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om computers te laten opkopen of zelfs voor desktop recycling. Zo krijgen ze soms nog een mooi prijsje voor niet wenselijk computers en maken ze ruimte op kantoor voor nieuwe apparatuur.

Verder wordt er bij desktop recycling ook gesproken van het zogenaamde MVO. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven willen dit tegenwoordig uitstralen naar de rest van de wereld, omdat het iets zegt over de bedrijfscultuur en het handelen van het bedrijf. Als een bedrijf bezig is met MVO dan weet een klant dat ze meedenken met de rest van de wereld en in het geval van recycling dus met het milieu. Bij het produceren van computers en bij computerafval komen relatief veel schadelijke stoffen vrij. Door als bedrijf te kiezen voor recycling door een specialist, zoals CTC IT Solutions, voorkomt u dit milieuprobleem.

Hoe gaat het in zijn werk?

Computer/desktop recycling bij een professional als CTC IT Solutions is eenvoudig en gaat spoedig. U kunt namelijk geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het weghalen van de apparatuur. Vaak geldt wel dat bij zulke bedrijven een minimaal aantal moet worden aangemeld. Onder de 10 elektronische producten komt de IT professional niet naar uw bedrijfspand.

Computer/desktop recycling

Heeft u meer dan 10 elektronische producten en een waardebepaling gekregen? Dan kunt u akkoord gaan of niet! Gaat u niet akkoord? Dan zit u nergens aan vast. Gaat u wel akkoord? Dan zal het proces snel in werking worden gezet. Er zal met u een afspraak worden gemaakt om de apparatuur op te halen. Na het ophalen wordt de data verwijderd of vernietigd en wordt de apparatuur gerecycled. Als bewijs krijgt u hiervan een certificaat. Eenvoudig toch?

Waar moet ik als consument op letten?

Het is belangrijk om de IT recycling te laten doen door een professional. Een professional erkent u aan de certificeringen en de vergunningen. Zo is het handig om een it recyclings partij te kiezen die computer recyling conform WEELABEX-richtlijnen doet. Verder is het goed om te kijken welke elektronica deze bedrijven eigenlijk recyclen. Niet elk apparaat komt in aanmerking, en zoals eerder benoemd moet u vaak aan een minimaal aantal voldoen.

Wilt u meer informatie? Dan is het een aanrader om contact op te nemen met de desbetreffende IT professional. Hier kunt u met al uw vragen terecht, en zij willen u graag helpen want u bent een mogelijk nieuwe klant.