Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over e-liquids

Door voorlichting en door strengere regelgeving is roken iets dat we steeds minder in het straatbeeld terugzien. Omdat mensen steeds meer inzien wat voor schade het kan aanrichten wordt er steeds minder gerookt. Veel van deze mensen ruilen de reguliere sigaret in voor een e-sigaret. Deze elektrische sigaretten vul je met een vloeistof, de e-liquid. Voor deze e-liquid zijn er vele verschillende smaken beschikbaar, maar dit gaat in de nabije toekomst veranderen. Lees er meer over in deze blog. 

Wat zijn e-liquids eigenlijk?

Zoals gezegd is de e-liquid de vloeistof die je in je e-sigaret doet. Deze vloeistof geeft smaak aan je e-sigaret en zorgt er ook voor dat de e-sigaret damp produceert. De e-liquid bestaat uit een zogeheten base, aroma en eventueel nicotine. Dat laatste hoeft er dus niet per se in te zitten, er zijn ook gewoon e-liquids zonder nicotine. Als je er wel nicotine in wil hebben kun je ook nog zelf kiezen voor het gehalte, daarom wordt het ook vaak gebruikt om van het roken af te komen of om af te bouwen. 

Verbod op bepaalde smaken

Wanneer het verbod in gaat is niet zeker, maar er gaat een verbod komen op e-liquids met zoete of exotische smaken. Volgens de staatssecretaris van volksgezondheid (Paul Blokhuis) worden de e-liquids te aantrekkelijk gemaakt voor jongeren. Zo worden er namen gebruikt zoals Mango Chill en Strawberry Queen. Dit verbod betekent niet het verbod op alle smaken, zo zal de meest gekozen smaak blijven bestaan. Die smaak is tabak, omdat vele gebruikers de overstap hebben gemaakt van gewone sigaretten naar e-sigaretten. In de horeca is het gebruik van een e-sigaret inmiddels al verboden en ook de verpakkingen van de e-sigaretten en aanverwante producten gaan veranderen. Net als bij tabak zal elke verpakking er vanaf 2022 hetzelfde uitzien.  

E-liquids kopen

Ben jij nou nog op zoek naar een nieuwe e-liquid voor in je e-sigaret? Dan kun je die het best aanschaffen bij een betrouwbare partij als Eliquidmania. Zij hebben vele smaken, maar vooral ook veel kennis in huis over e-liquids. Je kunt er dus ook terecht als je vragen hebt over e-liquids of over de e-sigaret in het algemeen.

https://www.eliquidmania.nl/