Van 5 Tot 9
Image default
Vakantie

Wil je Klein Curaçao tours boeken?

 

Een vakantie geboekt naar de Nederlandse Antillen? Vergeet dan niet een klein Curaçao tours te boeken. Klein Curaçao ligt net voor de kust van Curaçao en is een bounty eiland, denk aan hagelwitte stranden met palmbomen en een azuurblauwe zee. Het lijkt zo uit een plaatje te komen, maar het is toch echt. Een excursies naar klein Curaçao is dan ook zeker de moeite waard. Wat kun je doen op het eiland? Een klein Curaçao tours over  geschiedenis is leuk om te doen.

Geschiedenis van Klein Curaçao

Voordat je naar Klein Curaçao tours onderneemt is het goed om in de geschiedenis te duiken. Klein Curaçao is namelijk een kaal eiland. Dat komt door de winning van fosfaat. Het eiland was tot in de 19e eeuw een paradijs voor zeevogels, zij kwamen hier om te broeden. De uitwerpselen van de zeevogels bevatten tricalciumfosfaat. Fosfaat was in de 19e eeuw een zeer gewild product, en daarom gingen ook veel mensen op zoek naar deze producten. Door toeval kwam een schip op klein Curaçao en ontdekte ze het fosfaat wat werd verscheept naar Europa. Het eiland bleef toen kaal en enkele meters lager achter. De zeevogels zijn nooit meer teruggekeerd. Toch is het een ontzettend mooi eiland. Een bezoek aan klein Curaçao met tour is aan te raden. Er is ook nog veel oude historie terug te vinden van uit de tijd van de Nederlandse West Indische Compagnie. Met een klein Curaçao outs hoor je hier meer over.

 

Hoe kom je er?

Wil je naar klein Curaçao tours ondernemen? Dan moet je eerst een boottocht regelen. Je kan kiezen om met de langzame catamaran of met de sneller powerboat naar klein Curaçao te varen. Daarna heb je vaak een gehele dag op het eiland te besteden. De boottochten kun je vaak bij jouw accommodatie of in Willemstad boeken.