Van 5 Tot 9
Image default
Eten en drinken

3 tips voor een succesvol horeca interieurontwerp

De concurrentie onder horecagelegenheden is groot. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt op het horecaplein en tussen de online vergelijkingssites? En bovenal, hoe zorg je ervoor dat je klanten je niet alleen herinneren om de geweldige service en de heerlijke maaltijd, maar ook om de gezelligheid? Een goed horeca interieurontwerp kan je daarbij helpen. 

Besteed aandacht aan je horeca interieur

Als je een restaurant hebt, staat het vernieuwen van je interieur waarschijnlijk vaker op de agenda dan bij een hotel. Gemiddeld gaat het interieur van een restaurant vijf jaar mee, bij een hotel is dat tien tot twaalf jaar. Maar ook in een korte periode kan er veel veranderen, bijvoorbeeld op het gebied van trends. Of je wijzigt je menukaart waar je ook meteen de hele uitstraling van je interieur op aan wilt passen. In beide gevallen is het belangrijk om dan goed na te denken over het horeca interieurontwerp. Je klanten zien dan misschien niet altijd wat er precies veranderd is, zeker als het gaat om kleine aanpassingen. Maar als je er geen aandacht aan besteedt, dan valt dat wel weer op. We geven je 3 tips.

1.     Ga voor een herkenbare stijl

Met een herkenbare stijl bedoelen we in dit geval niet een stijl die je overal al tegenkomt. Het moet juist een stijl zijn waaraan jouw bedrijf heel herkenbaar is. Je moet met het horeca interieurontwerp je eigen identiteit naar voren brengen. Dat kan zijn door het thema van je restaurant naar voren te laten komen. Bijvoorbeeld de invloeden en sfeer van het land waar je gerechten vandaan komen. Maar je kunt ook kiezen voor een sfeer die warm en uitnodigend is en waarbij de gasten zich heel erg thuis voelen. Met een horeca interieurontwerp kun je de goede balans vinden tussen gezellig en werkzaam. Want je wilt natuurlijk genoeg tafeltjes per vierkante meter kwijtkunnen. En je personeel moet zich ook nog moeiteloos in het restaurant kunnen bewegen.

2.     Kies voor sprekende of natuurlijke kleuren

Druk je stempel op je bedrijf met een eigenzinnig horeca interieurontwerp. Kies voor kleuren of patronen die op het eerste oog gewaagd lijken, maar die wel heel goed combineren. Natuurlijk moet je bij deze manier van horeca interieurontwerp wel letten op de ruimte die je hebt. Als je het te bont maakt in een kleine ruimte, dan kan het averechts werken. Maar aan de andere kant zijn bepaalde kleuren ook heel geschikt om de stijl of het het soort horecagelegenheid weer te geven. Zo kies je voor frisse of primaire kleuren in bijvoorbeeld een trendy cocktailbar. Wil je een natuurlijke uitstraling dan werk je met veel natuurlijke tinten en opvallende planten in de ruimte.

3.     Zorg dat je gezien wordt

Het horeca interieurontwerp gaat tegenwoordig verder dan alleen de ruimte binnen en het bereikt ook niet alleen de mensen die bij je hebben gegeten. Door social media wordt het steeds belangrijker dat je horeca interieurontwerp zo aantrekkelijk is, dat je ook online opvalt. Je scoort hoger als je een paar mooie, opvallende of bijzondere accenten in je horeca interieurontwerp verwerkt. Een hoekje met een mooie wanddecoratie waar je gasten gezellig kunnen zitten bijvoorbeeld. En waar ze graag een selfie nemen voor hun social media. Zo wordt jouw horeca interieurontwerp ook nog gratis bedrijfsreclame.