Van 5 Tot 9
Image default
Onderwijs

Actieve kunsteducatie

Dans workshops

Wie denkt dat kunsteducatie alleen maar saai is en gaat over vormen van bouwstijlen en schildertechnieken heeft het goed mis! Kunst telt hartstikke veel disciplines, waarvan Grote Broer en Kleinkunstig er 7 aanbieden. Omdat het een breed begrip is heeft het ook allerlei uitingen. Zijn jouw leerlingen niet te paaien voor het stilzitten op een stoel en willen ze juist graag actief aan de slag? Bekijk dan eens onze dansworkshops. Hierin staat expressie centraal en ook het fysieke komt enorm naar voren. In het onderwijs zitten we al veel te veel stil op onze stoel, of kijken we naar onze laptop schermen. Doorbreek dit patroon met een toffe workshop dans van Grote Broer of Kleinkunstig!

Actief aan de slag met CKV

Bij sommige middelbare scholen wordt op gekeken tegen CKV. Het is een verplicht onderdeel, er zijn niet altijd de juiste docenten voor te vinden en vaak is het een aardige klus om de leerlingen te motiveren actief aan de slag te gaan met CKV. Maar wat is ckv? Kleinkunstig heeft hier veel onderzoek naar gedaan en is op deze manier gekomen tot een passend aanbod van workshops bij dit vereiste. Omdat het een examenactiviteit is, is het belangrijk dat je dit goed organiseert op jouw school. Enerzijds kan je het aanvliegen met theorie en klassikale lessen, maar bij ons doen we dit anders! Stel je eigen beeldende vorming docent kan al van alles leren over stromingen en de ontwikkeling van bepaalde kunststijlen, dan is een aanvullend programma vanuit ons passend. Bijvoorbeeld door het organiseren van dansworkshops, of juist een theater masterclass.

Organiseren van workshops

Het is ook spannend om de organisatie van je kunsteducatie (deels) uit handen te geven. Wij begrijpen dat enorm! Begin dan laagdrempelig door het boeken van één of twee workshops en breid daarna uit! Het zijn daarnaast ook perfecte activiteiten om te organiseren tijdens een laatste schoolweek of juist tijdens een eerste schooldag: niets haalt de zenuwen zo goed weg als wat theater spelen of dansen.

https://www.kleinkunstig.nl