Van 5 Tot 9
Image default
Onderwijs

Kunstworkshops op school

Laagdrempelige muziek activiteit

Kunst en cultuur hebben naast een rijke wereld aan kennis en informatie in zich, nog veel meer in petto. Zo kan het empathie vergroten en geeft het vaak een gevoel van samenhorigheid. Dit zijn kenmerken die je bij een reken- of taalles minder snel tegenkomt. Daarom is het zo belangrijk om voldoende tijd en energie te steken in het kunstonderwijs op basisscholen en middelbare scholen. Het hoeft helemaal niet moeilijk en kan zo laagdrempelig als je zelf fijn vindt. Zodat het bij jou, bij de leerlingen en bij de school past. Samen met onze educatie adviseurs gaan we kijken wat het beste past bi jullie! Een mooie instap discipline is muziek. Onze muziek workshops zijn hier uitermate geschikt voor.

Activiteiten uit diverse kunst disciplines

Naast muziek bieden we ook andere kunst disciplines aan. Zoals bijvoorbeeld beeldende kunst, maar ook kunst en techniek of juist theater. Kleinkunstig en Grote Broer zijn van alle markten thuis. Voor het basisonderwijs organiseren we vaker multidisciplinaire dagen waarbij de leerlingen kunnen proeven van allerlei vormen van kunst en cultuur, ook wel een cultuurproeverij genoemd. Bij de middelbare school organiseren we ook vaak een dagvullend programma, namelijk een cultuurdag! Op een cultuurdag kunnen de leerlingen zelf kiezen aan welke activiteit ze graag mee willen doen. Hierdoor stimuleer je hun intrinsieke motivatie waardoor de dag van te voren al een groter succes is dan wanneer je hen verplicht iets te doen. Stel samen met je contactpersoon een variatie aan workshops samen en laat de leerlingen zelf hun kunst programma samenstellen. Hoe leuk is dat?

Organiseren van kunstactiviteiten

Het is begrijpelijk dat dit spannend is om voor de eerste keer te doen. Gelukkig hebben we al jaren ervaring met het samenwerken met uiteenlopende scholen en werken we alleen maar samen met de beste kunst freelancers die we kunnen vinden. Toch spannend om je CKV week of thema week in één keer uit handen te geven? Boek dan eerst een workshop voor een paar klassen in plaats van in één keer een week voor de hele school. Maar houd vooral in je achterhoofd: ook dat kunnen wij voor je regelen!

https://www.kleinkunstig.nl