Van 5 Tot 9
Image default
Beauty en verzorging

AHA VERSUS BHA: WAT IS HET VERSCHIL?

In de huidverzorgingswereld is er één categorie huidverzorgingsproducten die de meeste glans voor je geld oplevert: exfolianten. Er zijn veel verschillende soorten exfolianten, maar de twee grote categorieën zijn Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) en Beta Hydroxy Acids (BHA’s). Wij zijn hier om je te helpen deze stap in je routine te ontrafelen, zodat je met vertrouwen het juiste AHA of BHA product voor jou kunt kiezen.

Als korean skincare experts weten we hoe belangrijk scrubben is om die stralende gloed te krijgen. Maar met alle verschillende soorten exfoliators (ja, we zeiden soorten), kan het overweldigend zijn om de juiste te vinden. Dus welke je kiest – AHA’s of BHA’s – is een belangrijke keuze die je zorgvuldig moet maken!

Heb je ooit gemerkt dat je huid dof, droog en schilferig is geworden? Of dat je poriën groter zijn dan normaal, of dat je huidskleur ongelijk is geworden? De eerste stap om een zuiverdere, gezondere huid te krijgen is te bepalen of het probleem te maken heeft met een gebrek aan exfoliatie. AHA (alfahydroxyzuur) is het meest gebruikte soort zuur door huidverzorgingsprofessionals. Als je te veel of te vaak AHA gebruikt, kan dat je huid irriteren en ervoor zorgen dat je natuurlijke exfoliatieproces helemaal stopt. Daarom moet je over-exfoliëren of over-reinigen met AHA-producten vermijden. BHA breekt de schadelijke bestanddelen af die zich in dode huidcellen ophopen. Het exfolieert je huid op natuurlijke wijze en helpt je huid te verjongen en te verstevigen door de opgebouwde gifstoffen uit je poriën te verwijderen. BHA vormt in combinatie met irriterende chemicaliën, zoals chloor in kraanwater en blootstelling aan ultraviolet licht, krachtiger ontsmettende zuren, bekend als hydrolytische enzymen (HA’s). Effectieve BHA helpt uw huid te ontdoen van ongewenst vuil en verbetert tegelijkertijd de algehele gezondheid.

Huidveroudering is het resultaat van talloze factoren, waarvan het afbreken van het natuurlijke exfoliatieproces van de huid niet de minste is. Maar wist je dat er naast genetica en leeftijd ook externe factoren zijn die de snelheid waarmee je huid afschilfert kunnen beïnvloeden? Deze boosdoeners zijn onder andere milieu-toxines en allergenen zoals smog, uitlaatgassen en andere irriterende stoffen. AHA Skin Renewal Solution bereidt uw huid op milde wijze voor op een optimale peeling door de poriën te ontstoppen en het vochtgehalte te verhogen en tegelijkertijd deze externe stressfactoren te verminderen.