Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Waarom een injector vervangen noodzakelijk is

Een wagen is samengesteld uit ontelbaar veel onderdelen. Het is voor niet-kenners vaak een hele klus om te achterhalen waar een bepaald probleem vandaan komt, of welke oplossing er nodig is om het probleem te herstellen. Niet elk onderdeel is even noodzakelijk, maar er zijn er wel heel wat. Zo ook de injector. De injector is een belangrijke schakel tussen de brandstoftank en de motor. Als u de injector niet tijdig laat vervangen, kan uw wagen flink in de problemen komen. Wij leggen u uit hoe dat komt.

Doe een beroep op ervaringsdeskundigen en vermijd bijkomende schade

De injector zorgt voor een correcte verdeling van brandstof tussen de tank en de motor. Het is als het ware een verstuiver die met een hoge kracht diesel in de verbrandingskamer vernevelt. Zo wordt de brandstof gelijkmatig verdeeld, voor een optimale werking. Wanneer de injector niet op tijd wordt vervangen, zal er zware slijtage optreden, waardoor uw wagen minder goed zal functioneren of zelfs volledig dienst zal weigeren. Het is aangeraden om de injector niet zelf te vervangen. Deze is gekoppeld aan verschillende buisjes en slangetjes. Indien deze na de vervanging niet opnieuw correct worden bevestigd, kunt u net meer schade creëren aan de wagen, wat u uiteraard liever wilt vermijden.

Maak kennis met de experts op vlak van dieselsystemen

Bent u niet zeker of de injector van uw voertuig al aan vervanging toe is? Breng hem dan binnen voor onderhoud bij Bosmans Diesel Service. Zij controleren de wagen, en kijken tijdens deze controle of alleen de injector vervangen moet worden, of dat er ook andere herstellingswerkzaamheden nodig zijn. Als dat het geval is, zullen ze u daar eerst van op de hoogte stellen, zodat u zelf kan beslissen of u de herstellingen al dan niet laat uitvoeren. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan, en weet u op ieder moment precies waar u aan toe bent.

https://bosmansdieselservice.nl/