Van 5 Tot 9
Image default
Woning en Tuin

De beste raamdecoratie voor de winterperiode

De winter kan erg hard zijn. De scherpe doordringende wind en de witte sneeuwbedekking kunnen een vervelende invloed hebben op de bewoners. Nog voor de winter begint, beginnen ze de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. De verwarmingselementen die essentieel zijn om te overleven, worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze niet midden in de koude periode kapotgaan. Eventuele lekken en kieren in het huis worden gedicht zodat de warmte niet naar buiten kan ontsnappen en er geen koude droogte in het huis stroomt.

Raamisolatie door raambekleding

Soms vind je, ondanks alle maatregelen, dat je interieur niet zo warm is als het zou moeten zijn of dat de kachels meer energie verbruiken dan nodig is om het huis warm en aangenaam te houden voor jou en je gezin. Als je aan het eind van je Latijn bent en de bron van dit energieverlies niet kunt begrijpen, laat ons je dan helpen. Controleer je ramen en glazen deuren. Hoewel ramen een vitale verbinding vormen met de buitenwereld als je eenmaal binnen bent, zijn ze ook potentiële bronnen van energieverlies. Ze zorgen ervoor dat warme lucht in de winter ontsnapt en tijdens de hete zomermaanden ononderbroken binnenstroomt. Het resultaat is een torenhoge elektriciteitsrekening die je financiën onder druk blijft zetten. Voordat de winter begint, moet je je ramen en deuren effectief en adequaat aankleden en ze gevechtsklaar maken om de bittere kou te bestrijden.

Raambekleding om het koude weer te helpen bestrijden

Wij zijn hier om je te helpen bij je inspanningen om de juiste raambekleding voor je ramen te vinden die goed geschikt is voor het koude klimaat.

Honingraat plisségordijnen

Als je op zoek bent naar de perfecte raambekleding voor je huis, dan eindigt je zoektocht hier. Het zijn waarschijnlijk de beste isolerende producten op de markt van vandaag. De met honingraat vervaardigde zakken van het plisségordijn vangen lucht op en dit zorgt voor de broodnodige laag isolatie van je ramen.  

Gordijnen

Hoewel traditioneel, zijn gordijnen voorzien van isolerende eigenschappen. Naast dat ze classy en elegant zijn, zijn gordijnen ook energiezuinig. Dit wil niet zeggen dat alle gordijnen ideaal zijn om het koude weer tegen te gaan, maar sommige zijn dat wel en je kunt ze zelfs aanpassen aan je eigen wensen. Verduisterende gordijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan lichtdoorlatende of transparante gordijnen.

Vouwgordijnen

Classy en tijdloze schoonheden, vouwgordijnen zijn prachtig. Ze dragen bij aan de charme van het bestaande decor en kunnen het stijlquotiënt van elke kamer versterken. Een vouwgordijn is gemaakt van stof. In plaats van normale stof kun je voor de wintermaanden kiezen voor thermische stof. Deze zijn geweldig om de isolatie van de ramen te verhogen en te voorkomen dat er lucht uit het huis ontsnapt of dat er koude lucht binnenkomt.

Rolgordijnen

Duo rolgordijnen worden geleverd met een reflecterende zijde en een andere zijde die ontworpen is om warmte te absorberen. Je kunt deze zijden omkeren naar gelang de behoefte van het weer. Met de reflecterende zijde naar de warmste zijde gericht, wordt in de winter de reflecterende zijde naar binnen gekeerd, terwijl de geïsoleerde zijde naar buiten gekeerd wordt om de warmte van de zon te absorberen. De geïsoleerde zijde zorgt ervoor dat de warmte binnenin het huis opgesloten blijft en voorkomt dat deze ontsnapt.

Correcte montage van de raambekleding

Je kunt kiezen voor een van de bovenstaande isolerende raambekleding of zelfs een combinatie daarvan om energieverlies tijdens de bittere koude maanden te voorkomen. Het kiezen van de juiste raamdecoratie alleen kan echter geen goede isolatie garanderen. Een goede installatie van deze raambekleding is net zo belangrijk. De zonwering moet goed passen, de zonwering moet gelijkmatig overlappen en er mogen geen kieren rond de zonwering en de zonwering blijven staan waar de lucht doorheen kan stromen. Als deze niet worden verzorgd, zullen zelfs de beste soorten raambekleding niet effectief genoeg zijn.

 

 

https://www.raamdecoratie.com