Van 5 Tot 9
Image default
Tuin en buitenleven

De talloze mogelijkheden van bijenwas

Bijenwas is een vetachtige substantie die door bepaalde bijensoorten wordt geproduceerd en die ze gebruiken om de celwanden van de kasten in de korf te bouwen, hier worden honing en stuifmeel opgeslagen en broeden de bijen.

Er zijn momenteel tal van bijenwas producten op de markt, voornamelijk de kaarsen van bijenwas zijn erg populair. U vraagt zich af wat u allemaal nog meer kunt met bijenwas, de meest populaire opties zijn voor u op een rijtje gezet.

Een kaarsje branden

Zoals eerder benoemd is de meest populaire optie de kaars gemaakt van bijenwas. Kaarsen van bijenwas maken is erg simpel en leuk om te doen. Je kunt de kaars uiteraard naar eigen smaak maken. Zo kiest u zelf voor de vorm van de kaars en kunt u ook geuroliën toevoegen om de ruimtes waarin u de kaarsen van bijenwas plaatst lekker te laten ruiken.

Maak uw houten meubels als nieuw

U kunt het wel; uw meubels zien er niet meer zo uit als toen u ze kocht en daar baalt u van. Logisch, maar onnodig. Bijenwas biedt namelijk de perfecte uitkomst. U laat de bijenwas smelten en mixt ¼ van deze substantie met ¾ olijfolie. Vervolgens laat u deze mix uitharden en gebruikt u het resultaat om over uw houten meubels te wrijven. De overgebleven restjes maakt u schoon met een schone doek en uw meubels zien eruit alsof u ze net bij de woonboulevard heeft opgehaald.

Niet alleen is bijenwas de oplossing voor het uiterlijk van uw meubels, maar ook voor het smeren van uw meubels is bijenwas de perfecte oplossing. Hiervoor heeft u alleen de bijenwas zonder toevoeging nodig. U smeert uw krakende deurtjes, laatjes, etc. in en u kunt afscheid nemen van uw krakende meubels.

bijen

Kindvriendelijk

Bijenwas is ook leuk voor uw kinderen/kleinkinderen, zij kunnen er namelijk krijtjes van maken. U kunt de bijenwas mengen met stukken zeep en in de pan laten smelten. U kunt deze substantie vervolgens in verschillende vormpjes gieten. Voor stoepkrijt kunt u forsere vormen gebruiken. Vervolgens voegt u wat kleurstof toe en roert u deze flink door. Tot slot laat u de krijtjes uitharden, hierna zijn ze zijn ze klaar voor gebruik.

Biedt bescherming

Niet alleen het onderhoud van uw meubels kunt u met bijenwas producten doen, maar ook voor het onderhoud van uw schoenen biedt bijenwas de ideale oplossing. Bijenwas maakt uw schoenen namelijk waterproof.

Voor het beste resultaat is het belangrijk eerst uw schoenen schoon en droog te maken, dan weet u zeker dat de bijenwas de kans krijgt goed in te trekken. Na het schoonmaken van uw schoenen wrijft u de bijenwas over heel uw schoenen en laat u het intrekken. De bijenwasresten verwijdert u met een doek en uw schoen zijn klaar voor een flinke regenbui.