Van 5 Tot 9
Image default
Sport

Dit heb je nodig als je begint met golfen

Golfen is een leuke combinatie tussen sport en ontspanning. Golf wordt steeds populairder onder Nederlanders en wordt lang niet alleen maar gespeeld door de elite. Golfen bied je de mogelijkheid actief bezig te zijn in de natuur. Golfen kan ook een leuke manier zijn om met vrienden bij elkaar te komen. Wil jij graag beginnen met het spelen van golf en vraag je je af wat je precies nodig hebt? Lees dan gauw verder in dit blog.

1. Golfclubs

Als je begint met golfen heb je een paar clubs nodig. Je hebt minimaal 2 clubs nodig om fijn te kunnen golfen en je kan maximaal 14 clubs meenemen in je golftas. Golfclubs zijn genummerd en ieder nummer staat voor een bepaalde slaglengte. Het is handig om een paar verschillende slaglengtes te hebben. Hierbij geldt hoe lager het nummer is hoe verder je met de club kan slaan. Daarnaast is hoever je kan slaan natuurlijk afhankelijk van je vaardigheden. Je kan ook een fairway wood club aanschaffen. Deze zijn handig om de bal ver te schieten op de fairway.

2. Een golftas

Om je golfspullen te vervoeren heb je een golftas nodig. Je hebt verschillende soorten golftassen. Zo heb je een draagtas voorzien van een uitklap onderstel. Zoals de naam al doet verklappen kan je de draagtas over je schouders dragen en heb je zo dus geen trolley nodig om je golfspullen te vervoeren. Een populairdere tas onder golfers is de cartbag. De cartbag is wel bedoeld om op een trolley te vervoeren en zo hoef je je spullen niet te sjouwen en kan je gemakkelijk wat zwaardere clubs meenemen. Ook kan je in deze tas makkelijk wat extra dingen meenemen. De cartbag kan ook gewoon worden gedragen als dat nodig mocht zijn.

Golf

3. Een trolley

Een trolley is niet noodzakelijk als je gaat golfen, maar kan het je wel wat makkelijker maken van a naar b te komen met je spullen. Je hebt trolleys in verschillende soorten. De meest populaire trolley is de trolley met 3 wielen die je voor je uit kan duwen. Deze heeft een handig kliksysteem waarmee je gemakkelijk je tas kan bevestigen op de trolley.
Je kan trolleys zelf kopen, maar je kan ze vaak ook huren bij de golfbaan. Als je besluit zelf een trolley te kopen, koop dan een trolley die je makkelijk met je mee kan nemen in de auto.

4. Golfkleding en schoenen

Op de golfbaan is het een goed idee om nette en sportieve kleding te dragen. Het wordt op de golfbaan erg gewaardeerd als je je aan de etiquette houdt. Ook is het handig om als je gaat golfen golfschoenen aan te schaffen. Golfschoenen zorgen ervoor dat je je op de golfbaan gemakkelijk kan voortbewegen. Je kan gaan voor super nette golfschoenen of golfschoenen die meer lijken op gympen. Zorg in ieder geval dat je lekker kan lopen op je golfschoenen, zo kan je het golfen langer volhouden.