Van 5 Tot 9
Image default
Auto's en Motoren

De voordelen van een automaat ten opzichte van een schakelauto

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een automaat. Dit type auto heeft geen versnellingspook, maar schakelt automatisch door wanneer je versneld of juist langzamer gaat rijden. Echte autofanaten zien dit als valsspelen, maar een automaat kent vele voordelen. De wereld is al flink ingericht op automaten. Zo kun je bijvoorbeeld een speciaal rijbewijs halen voor automaten en je automaat spoelen. Dit zijn de voordelen van een automaat ten opzichte van een schakelauto.

Comfortabel

Ten eerste is rijden in een automaat ontzettend comfortabel. Wanneer je in een automaat rijdt kun je de volle focus op de weg houden zonder in je achterhoofd bezig te hoeven zijn met wanneer er doorgeschakeld moet worden. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld ADHD voor wie het multitasken in een schakelauto veel gevraagd is. Rijden in een automaat wordt bij dergelijke mensen ook vaak aangeraden. Voel je met een rijbewijs voor alleen een automaat niet beperkt, want in de toekomst zullen we steeds meer automaten gaan zien.

Zuinig

Een automaat rijdt vaak een stuk zuiniger dan een gewone auto. Dit komt doordat in een automaat op het perfecte moment wordt doorgeschakeld naar de volgende versnelling. Hierdoor wordt de motor minder belast en verbruik je dus ook minder benzine. Dat is niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee erg prettig. Benzine wordt immers steeds schaarser en de prijzen blijven daarom stijgen.

Veilig

Tot slot zijn automaten ook erg veilig. In een schakelauto ben je met een heleboel verschillende dingen tegelijk bezig, wat voor veel mensen een uitdaging is en blijft. Wanneer je in je hoofd bezig bent met doorschakelen, heb je je hoofd minder bij de weg en andersom. Veel mensen kijken tijdens het schakelen naar de pook en niet naar de weg. Er worden daarom ook regelmatig fatale fouten gemaakt door weggebruikers. Omdat een automaat automatisch doorschakelt en ook niet kan afslaan, is de kans op een vervelend ongeluk in een automaat een stuk kleiner dan in een gewone schakelauto.  Kortom: hoewel echte autofanaten niks moeten weten is een automaat de ideale keuze voor mensen die rijden een uitdaging vinden. Een automaat is comfortabel, zuinig en veilig!