Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Denk aan de toekomst met wasbare luiers en wasbaar maandverband

Wist je dat je bijna 6.000 wegwerpluiers voor een kind gebruikt worden voordat deze zindelijk wordt? Dat is een enorm aantal dat een berg met geld kost en bovendien belast je hiermee ook het milieu. Datzelfde geldt overigens ook voor de hoeveelheid maandverband die je weggooit. Dit kan anders middels wasbare luiers en het wasbaar maandverband dat je koopt bij Kaatje Katoen, de specialist in recyclebare verzorgingsproducten.

De voordelen van wasbare luiers en wasbaar maandverband

Afgezien van het feit dat je minder afval produceert, brengen wasbare luiers nog meer voordelen met zich mee. Ten eerste heb je altijd luiers in huis. Als je een luierpakket hebt aangeschaft, hoef je niet meer naar de winkel te rennen omdat de luiers op zijn. De wasbare luiers zijn tevens beter voor de heupjes van je kind, omdat ze hun heupen in een bredere stand houden. Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien aan dat kinderen sneller zindelijk worden doordat ze met herbruikbare luiers beter aanvoelen wat ze doen. En door de laagjes stof van de luier kan de huid gewoon blijven ademen, wat weer beter is voor de huid. Dat geldt overigens ook voor wasbaar maandverband.

Zijn wasbare luiers en wasbaar maandverband makkelijk te gebruiken?

Het lijkt misschien alsof het werken met herbruikbare luiers omslachtig is, maar niks is minder waar. De handige luiervellen vangen de ontlasting op. Je spoelt deze vellen na gebruik door de wc of gooit ze weg in een afvalemmer. De luier stop je in de luieremmer voor hergebruik. Hierin zit een wasnet die de vieze luiers opvangt. En als de emmer vol is, pak je het hele wasnet eruit en doe je het met inhoud en al in de wasmachine. Maar het grootste voordeel is dat je per luierperiode € 700,- kunt besparen wanneer je kiest voor wasbare luiers. Ontdek dus snel zelf de voordelen van de wasbare luiers en het wasbaar maandverband van Kaatje Katoen.