Van 5 Tot 9
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van een paklijst envelop

Voordelen van een paklijst envelop

Paklijsten zijn bedoeld om in één oogopslag te zien wat de inhoud van het pakket is. De inhoud wordt dan beschreven op een formulier en dit formulier wordt dan op het pakket geplakt. Dit komt veel voor bij pakketten die van de leverancier naar de winkel gaan. De paklijst is vergelijkbaar met een douaneformulier, alleen wordt de totale waarde van het pakket wél op een douaneformulier gezet en niet op de paklijst. Om de paklijst op het pakket te plakken, wordt vaak gebruik gemaakt van een paklijst envelop. De voordelen van een paklijst envelop leest u in deze blog! 

 

Niet alleen geschikt voor de paklijst

Het klinkt misschien gek, maar de paklijst envelop is ook hartstikke handig voor andere doeleinden. Misschien heeft u weleens zelf een verzendsticker geprint en deze op het pakket geplakt met tape of plakband. Wanneer u de verzendsticker in een paklijst envelop doet, heeft u geen gedoe meer met tape en plakband. U doet het verzendlabel in de envelop en plakt de envelop eenvoudig op de doos. Zo is het verzendlabel ook nog eens beschermd tegen regen. 

 

Vaak worden er, naast de paklijst, ook andere documenten meegeleverd met een pakket. Deze kunnen in het pakket gedaan worden, met de kans dat ze gaan kreuken of scheuren. Wanneer u deze documenten in de paklijst envelop doet, heeft u alle documenten netjes bij elkaar en voorkomt u dat de documenten gaan kreuken. Dit kunnen bijvoorbeeld douaneformulieren en facturen zijn. 

 

Efficiënt 

Er zijn plastic en papieren paklijst enveloppen. Deze enveloppen hebben met elkaar gemeen dat ze allebei zelfklevend zijn. De enveloppen houden uw documenten bij elkaar en zorgen ervoor dat de documenten beschermd worden tegen regen, kreukels en scheuren. U stopt uw documenten in de envelop en plakt de envelop vervolgens eenvoudig op uw pakket. De zelfklevende plakrand plakt op vrijwel elke ondergrond, waardoor de paklijst envelop geschikt is voor vrijwel elk pakket. De envelop kan ook gebruikt worden voor het verzendlabel. Wanneer u het verzendlabel zelf moet uitprinten, kunt u het in een paklijst envelop stoppen en zo op uw pakket plakken. Op deze manier heeft u geen gedoe meer met tape of plakband. 

 

Zichtbaar in één oogopslag

Door de paklijst in een paklijstenvelop te doen, kan de ontvanger in één oogopslag zien wat er in het pakket zit. Wanneer een leverancier een pallet vol met dozen levert aan een winkel, kan de winkelmedewerker meteen zien wat er geleverd is. Zo hoeven niet alle dozen opengemaakt te worden om de benodigde producten te vinden.