Van 5 Tot 9
Image default
Woning en Tuin

Dit is belangrijk bij het inrichten van uw badkamer

Op zoek naar ideeën voor uw nieuwe badkamer? Of gaat het om nieuwbouw of renovatie  van uw badkamer? In dat geval is de inrichting van de ruimte heel erg belangrijk. Bij Anselm Oome, de meubelmaker nabij Tilburg, helpen wij u graag verder om uw droombadkamer te verwezenlijken. Wij geven u graag wat tips voor het inrichten van uw badkamer. 

Teken voor de verbouwing een leidingschema uit

Voordat u begint met inrichten of verbouwen, is het belangrijk om te weten op welke plek de douche, wc, wastafel en/of het bad komt. Hierop inspelend tekent u een leidingschema voor stroom en water.

Uw badkamer groter laten lijken

In een kleine badkamer is de kleurkeuze die u maakt cruciaal. Rustige kleuren van meubels en wand- en vloertegels laten uw badkamer ruimtelijker ogen. Het is ook verstandig om te kiezen voor lichte kleuren omdat u hier minder snel op uitgekeken raakt. Ook de meubels spelen een rol wanneer u de badkamer groter wil laten lijken. U kunt kiezen voor zwevende meubels die aan de muur gemonteerd worden, waardoor de ruimte onder het meubel vrij is. Dit is niet alleen handig voor het schoonmaken van de badkamer, maar de zwevende meubels laten de badkamer ook groter ogen. Met een glazen douchewand in uw badkamer lijkt uw badkamer ook groter. Glas is transparant en onderbreekt het design van de badkamer niet, waardoor het een geheel blijft.

De sfeermaker van de badkamer

Verlichting is een echte sfeermaker van de badkamer. Het is dan ook erg belangrijk om te zorgen voor voldoende licht in uw badkamer. Kies bijvoorbeeld een warme kleur die mooi past bij een landelijke klassieke badkamer, voor een modernere sfeer kunt u kiezen voor witter licht. 

Slim opbergen

In een badkamer heeft u vaak veel opbergruimte nodig waarin u alle losse spullen kunt opbergen. Als alle spullen achter de deurtjes zitten, zorgt dit ervoor dat u een rustige en opgeruimde badkamer heeft. Het is belangrijk om bij het inrichten uw ruimte slim te benutten, u kunt kiezen voor een badkamermeubel, spiegelkast en extra planken aan de muur. Bij Anselm Oome maken wij uw meubels naar uw wens, zodat u uw droombadkamer heeft.