Van 5 Tot 9
Image default
Meubels

Drie musthaves voor koukleumen

Als je het snel koud hebt kan de winter voor sommige mensen een echte uitdaging zijn. Het kouder hebben dan de rest is absoluut geen aanstelleritus. Sommige mensen hebben het nou eenmaal sneller koud dan andere mensen. Dat kan komen door leeftijd, verminderde weerstand, je hormoonhuishouding of de hoeveelheid lichaamsvet die jij bezit. Ben jij een echte koukleum? Deze drie dingen heb jij deze winter absoluut nodig.

Een warmtekussen of warmtekleed

Een warmtekussen of warmtekleed, bijvoorbeeld een Qnuss warmtekleed zijn heerlijk om op de bank te leggen op een koude winterdag. Een warmtekussen kun je lekker tegen je aanhouden en een warmtekleed kun je uitspreiden op de bank, zodat de ondergrond waar je op zit lekker warm is. Een warmtekussen is ook heerlijk als je last hebt van spieren of gewrichten. Door het kussen tegen de pijnlijke regio aan te houden kun je de pijn enigszins verlichten.

Dikke sokken

Grote lichaamsdelen als je armen, benen en romp zijn gemakkelijker warm te houden. Je extremiteiten als je handen, je hoofd en je voeten koelen het allersnelst af. Omdat je voeten altijd in direct contact staan met de koude vloer kunnen ze ook in huis snel afkoelen. Investeer daarom in een paar lekker dikke huissokken of huissloffen met slipzolen, zodat je niet valt wanneer je over gladde tegels of traptreden loopt.

Handschoenen van goede kwaliteit

Zeker als je last hebt van winterhanden of reumatische klachten zijn goede handschoenen in de winter een absolute musthave. Veel mensen vinden handschoenen niet lekker zitten en kopen daarom van die simpele, dunne, gebreide dingetjes. Als jij snel last hebt van koude handen volstaan deze absoluut niet. Je kunt beter kijken naar het type handschoenen dat mensen in Scandinavië of Canada dragen. Deze zijn wind- en vaak ook waterdicht en goed gevoerd van binnen. Handschoenen met een buitenkant van leer of een waterdicht materiaal als Gore-Tex zijn een uitstekende keuze. Als je je leren handschoenen inspuit met een leerspray voor schoenen, blijven ze nog langer goed en houden ze je handen nog beter warm. Wanten zijn de warmste optie. Omdat in wanten je vingers tegen elkaar aan zitten kun je optimaal profiteren van je eigen lichaamswarmte.