Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Een EBI is de allereerste inspectie van een stookinstallatie

Alle nieuwe stookinstallaties moeten onderworpen worden aan een EBI inspectie. Dit is een Eerste Bijzondere Inspectie en deze vindt plaats binnen zes weken nadat een installatie in gebruik is gesteld. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe verwarmingsketel heeft dan bent u wettelijk verplicht om een keuring, inspectie en controle uit te laten voeren aan de hand van een EBI. Daarnaast is het verplicht om de EBI te laten uitvoeren door een SCIOS gecertificeerd partner, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught. Na de uitvoering van de inspectie door een specialist wordt dit geregistreerd. Zo hebben milieuambtenaren en toezichthouders inzicht of u aan de verplichting heeft voldaan.

Laat na de EBI regelmatig de verplichte periodieke inspecties uitvoeren

Wanneer de EBI door een gecertificeerd bedrijf is uitgevoerd, dan hoeft deze nader hand niet nog een keer te worden gedaan. De uitgebreide inspectie, keuring en controle van bijvoorbeeld uw verwarmingsketel is maar eenmalig nodig. Hierna is het wel verplicht om regelmatig een PI te laten uitvoeren. PI staat voor periodieke inspectie. Deze wordt vaak gecombineerd met PO, periodiek onderhoud. Bij zowel de PI als de PO wordt er gebruik gemaakt van het verslag dat tijdens de EBI door de professionals, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, is uitgebracht. Hoe vaak een PI of een PO uitgevoerd moet worden hangt af van de installatie die u heeft. Sommige installaties moeten eens per twee jaar geïnspecteerd worden terwijl het bij andere installaties maar één keer in de vier jaar noodzakelijk is.

Keuringen en inspecties door een gecertificeerd bedrijf worden geregistreerd

Laat de inspectie en keuring van uw verwarmingsketel uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, dan worden deze bij het keuringsinstituut van SCIOS geregistreerd. Het registratiesysteem is een afmeldsysteem dat speciaal bedoeld is voor milieuambtenaren en toezichthouders, zodat zij deze kunnen raadplegen. Hierdoor hoeven er in de meeste gevallen geen extra controles binnen uw bedrijf te worden uitgevoerd. U wordt dus niet meer ongevraagd belemmerd in uw werkzaamheden. Maak direct een afspraak voor een EBI, een periodieke keuring of onderhoud naar wens.