Van 5 Tot 9
Image default
Muziek

Een genot om te spelen: De Bösendorfer

De Bösendorfer is een pianomerk die zijn beroemdheid heeft te danken door de hoge kwaliteit van het instrument. Aangezien het een van de meest gewilde merken was voor componisten in Wenen, werd het een erg gewild ontwerp voor de hobby pianospelers. Er is uiteindelijk muziekliteratuur geschreven wat in de meeste gevallen alleen met dit merk kan worden gespeeld, aangezien het een van de weinige pianomerken is die extra toetsen heeft toegevoegd aan het toetsenbord. De diepte en rijkdom van het geluid die door de hele piano wordt gecreëerd, motiveerde Bösendorfer om nieuwe ontwerpen te maken en variaties te creëren zodat iedere pianospeler een passende match zou vinden.

Het uitgebreide toetsenbord van de Bösendorfer

Twee modellen van de Bösendorfer-piano hebben noten in de bas toegevoegd. De 225 heeft vier toegevoegde noten, terwijl het Model 290 negen toegevoegde noten heeft. Deze noten dragen bij aan de rijkdom van het geluid van de piano’s, zelfs als ze niet worden bespeeld. De extra lage snaren produceren natuurlijke trillingen die het algehele geluid van het instrument verrijken. Een voordeel van een uitgebreid toetsenbord is dat muziekliteratuur wat geschreven is voor deze noten, kan worden uitgevoerd zoals het werkelijk bedoeld was door de componist. Een ander voordeel is dat de zangbodem breder is dan bij een piano met 88 noten.

Een Bösendorfer aanschaffen

Of u kiest voor de piano met een uitgebreid toetsenbord of een reguliere piano van dit merk, een ding is zeker, het diepe en harmonische geluid zal u niet teleurstellen. Bij Evert Snel, een piano en vleugel winkel gelegen in Werkhoven, is een van de locaties die een aantal hoogwaardige Bösendorfer piano’s in hun assortiment heeft zitten. Via de website kunt u een overzicht krijgen van al deze verschillende modellen en de bijpassende prijzen. Het fijne van Evert Snel is dat u altijd de mogelijkheid heeft om langs te gaan in de winkel om een piano te huren in plaats van te kopen, en om uw bestaande piano op te laten knappen door de experts.