Van 5 Tot 9
Image default
Dienstverlening

Een hardcover boek drukken op duurzaam verkregen papier

Bij De Beste Boekdrukkers bent u aan het juiste adres voor het laten drukken van een hardcover boek. De onderneming werkt samen met de top van de Europese drukkerijen, waardoor ze altijd de beschikking hebben over de modernste technieken en een grote capaciteit heeft. Ecologisch verantwoorde werkwijzen worden vandaag de dag steeds belangrijker. Zeker in dergelijke werkvelden, waarbij op dagelijkse basis veel papier wordt gebruikt. De Beste Boekdrukkers maakt het u daarom mogelijk om een hardcover boek te drukken op duurzaam verkregen papier.

Alleen papier dat vervaardigd is van hout met houtkeurmerken

Duurzaam verkregen papier wil zeggen dat er in de productie ervan rekening is gehouden met sociale, economische en milieutechnische aspecten. Duurzaam bosbeheer zal in de toekomst van het boekdrukken ook alsmaar belangrijker worden. Een hardcover boek drukken kunt u bij De Beste Boekdrukkers dus doen met papier dat is vervaardigd uit hout dat over een houtkeurmerk beschikt. Over de hele wereld bestaan verschillende certificeringssystemen en keurmerken voor hout. De twee bekendste keurmerken zijn FSC en PEFC. Een boseigenaar mag zelf kiezen aan welk systeem hij deelneemt.

Het FSC keurmerk

Het keurmerk FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit kunt u vertalen met ‘de Raad voor goed Bosbeheer’. Laat u uw hardcover boek drukken op papier met dit keurmerk, dan bent u er zeker van dat het hout niet is verkregen uit oerbossen en dat er ook geen tropische bossen voor zijn gekapt. Dit keurmerk richt zich dus op de herkomst van het papier en niet zozeer op het productieproces. Dankzij de mogelijkheid van het drukken van een boek met harde kaft op dit papier, kunt u een klein steentje bijdragen aan het afremmen van de klimaatverandering.

Het PEFC keurmerk

Ook papier van het PEFC keurmerk draagt bij aan het stoppen van de vernietiging van bossen. PEFC staat voor Program for the Endorsement of Forest Certification en heeft als doel om op de lange termijn alle bossen duurzaam te laten beheren. PEFC werkt op basis van internationale principes en hanteert dus een vaste standaard. Dit in tegenstelling tot FSC, die met op het specifieke land afgestelde principes werkt. Wilt u een hardcover boek drukken bij De Beste Boekdrukkers, informeert u dan naar de duurzame mogelijkheden om bij te dragen aan het einde van de vernietiging van bossen.

https://www.debesteboekdrukkers.nl