Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Een korte geschiedenis van kleding trends in de jaren 70 en 80.

Kleren zijn misschien gewoon kleren, maar ze kunnen zoveel meer zijn. Ze kunnen uitdrukking geven aan wie je bent, waar je vandaan komt en wat je in je leven meemaakt. Ze kunnen een manier zijn om de wereld te laten zien dat je gelukkig bent, of dat je verdrietig bent. Ze kunnen een statement maken, of er in opgaan. Kledingtrends zijn in de loop der jaren gekomen en gegaan, elk met zijn eigen unieke verhaal. In deze blogpost kijken we kort naar enkele van de populairste kledingtrends van de afgelopen drie decennia. Zodat je ook duidelijk hebt dat de jaren 70 kleding was. 

 

Soorten kleding in deze jaren

De jaren 70 van Bellbottoms en Tie-Dye. De jaren 70 waren een tijd van verandering en zelfexpressie. Jonge mensen verwierpen de traditionele waarden van de generatie van hun ouders en omarmden in plaats daarvan een meer liberale, vrijgevochten manier van leven. Dit wordt weerspiegeld in de mode van die tijd, waarin alles draait om comfort en persoonlijke stijl. Spijkerbroeken werden enorm populair, net als tie-dye shirts (mede dankzij pioniers als Janis Joplin). En geen enkel kledingstuk belichaamde de vrijgevochtenheid van de jaren ’70 meer dan de bellbottom pant. Wijde broeken waren comfortabel, stijlvol en bovenal kon je er je individualiteit mee uitdrukken 

 

De jaren 80 waren een decennium van overdaad. Van big hair tot schreeuwerige make-up en opzichtige sieraden, alles was over-the-top. En dat gold ook voor de mode. Kleding werd groter en feller en schoudervullingen werden steeds populairder.

Mode verandert altijd

Mode verandert altijd, maar sommige stijlen zijn tijdloos. Wat 20 of 30 jaar geleden populair was, kan vandaag vaak een comeback maken. Dus of u nu op zoek bent naar iets nieuws of iets nostalgisch, er is zeker een kledingtrend uit het verleden die u aanspreekt!

https://simsalabimwebshop.com/jaren-70-kleding/