Van 5 Tot 9
Image default
Internet

Een morele tennis kwestie

Stel je voor, je bent tennisster en ook erg goed. Je speelt op hoog niveau. je begint een beetje reputatie op te bouwen. Je wint veel wedstrijden en klimt steeds verder omhoog. De wedstrijden gaan je goed af, maar je wint ze niet allemaal. Er is een andere speler. Die speler speelt op hetzelfde niveau als jij, maar wint wel een stuk vaker. Die speler heeft echter een andere reputatie als jij hebt. De speler heeft wat controversie. Voor velen is ze een idool, omdat ze opkomt voor haar rechten. Maar anderen vinden dat ze alleen maar moeilijk doet. Ze heeft al meerdere keren de wedstrijd stilgelegd, omdat ze het niet eens was met het oordeel van de jury. Zo ben jij niet. Je speelt gewoon, dat is tenslotte waar je voor komt. Je accepteert gewoon wat de jury je voorlegt. Dit heeft echter wel als gevolg dat een stuk minder mensen jouw naam kennen.

 

De wedstrijden vorderen en de top komt steeds dichterbij. Niet alleen voor jou, maar ook voor de andere speler. Je gaat zelfs een nieuwe tennisracket kopen om jezelf een extraatje te geven voor het harde werk. Maar dan is het moment daar. je bent gekwalificeerd voor het grootste internationale tennistoernooi ter wereld. Een hoogtepunt in je carrière. En de wedstrijden gaan je nog goed af ook. Dan is het moment ineens daar. Je staat in de finale tegen die beruchte tennisster. Jullie hebben elkaar al eerder gesproken en je weet dat het een vriendelijke persoon is. Vlak voor de wedstrijd spreken jullie elkaar weer. Jullie wensen elkaar veel succes en ze laat een goede indruk achter.

 

Dan begint de wedstrijd. Het is een hele spannende en het gaat gelijk op, jullie staan 1-1. Maar dan maakt de tegenspeler een punt en je voelt een waas van teleurstelling over je heen komen. Echter is de wedstrijd nog niet voorbij en je staat op het punt om alles te geven voor de resterende tijd. Maar dan maakt de jury een verkondiging. Die laatste punt is afgekeurd en het staat weer gelijk. Er komt veel rumoer uit het publiek en het is niet positief. Zelf begrijp je ook niet waarom die punt is afgekeurd. Je tegenspeler is al helemaal ontdaan. Ze vindt het compleet onterecht. Ze gaat de discussie aan met de jury. Maar die is niet bereid om te luisteren. Je tegenspeler gooit uit frustratie haar head tennisracket op de grond. Dit betekent voor haar een boete. Dan wordt er naar jou gekeken. Wat vind jij? Als je niets zegt, blijft het gelijk en kan je dus winnen. Een winst die alles voor je kan veranderen. Iedereen zal je naam kennen, je bent de kampioen. Maar als je niets zegt heb je de wedstrijd automatisch verloren. Wat zou jij doen? In principe geldt wat de jury zegt. Maar het is voor een groot deel een morele kwestie.