Van 5 Tot 9
Image default
Beauty en verzorging

Elektrisch ontharen: 3 dingen die je moet weten

Elektrisch ontharen, ook elektrische epilatie genoemd, is een goede manier om ongewenst haar definitief te verwijderen. Deze behandeling, aangeboden door bijvoorbeeld huidtherapie Amersfoort, kan helpen als je te veel haar hebt op plekken waar je dat niet wilt. In dit artikel gaan we dieper in op elektrisch ontharen. We kijken naar hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn, en wat je kunt verwachten tijdens de behandeling.

Hoe werkt het?

Elektrisch ontharen is een methode voor permanente haarverwijdering die gebruikmaakt van elektrische pulsen met een laag niveau stroom. Tijdens de behandeling wordt een dunne naald in het haarzakje ingebracht, waar vervolgens een elektrische puls wordt afgegeven. Deze puls vernietigt de haarwortel en het haarzakje, wat leidt tot het uitvallen van het bestaande haar. Deze procedure wordt herhaald voor elk individueel haartje dat behandeld moet worden. Het is belangrijk op te merken dat elektrisch ontharen een tijdrovende behandeling kan zijn, vooral bij grotere behandelgebieden, met een variabele duur die kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied en de frequentie van de sessies, omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen tussen de behandelingen.

Voor- en nadelen

Elektrisch ontharen heeft zowel voordelen als nadelen die je moet overwegen voordat je de behandeling kiest. Het werkt voor alle haartypen, wat het een flexibele optie maakt. Het zorgt voor blijvende resultaten, omdat het haren die groeien permanent verwijdert. Ze groeien dus niet terug. Elektrisch ontharen helpt ook tegen ontstoken haarzakjes en ingegroeide haartjes. Het wordt gezien als veilig, omdat huidtherapeuten het doen met goedgekeurde apparaten. Maar, het kan veel tijd kosten omdat elk haartje apart behandeld wordt. Het kan pijnlijk zijn, meer dan andere ontharingsmethodes, en voelt vaak prikkelend aan. Het is meestal het best voor kleinere gebieden, zoals het gezicht.

Wat te verwachten tijdens de behandeling

Bij een behandeling van elektrisch ontharen zijn er een paar stappen te verwachten. Eerst heb je een gesprek met een huidtherapeut. Hier bespreek je de methode, jouw wensen en wat je kunt verwachten. De therapeut maakt ook een plan op maat voor jouw huidtype en behoeften. Voor de behandeling moet je dingen als scheren en zonnebaden vermijden. Tijdens de behandeling gebruikt de therapeut een dunne naald die in elk haarzakje gaat en een elektrische puls geeft. Dit kan wat ongemakkelijk of pijnlijk zijn, maar soms is er verdoving mogelijk. Na de behandeling moet je je huid rust geven en dingen als zwemmen en zonnen vermijden. Ook moet je even geen make-up of andere producten op het behandelde gebied gebruiken. Elektrisch ontharen kan permanent haar verwijderen, maar het is belangrijk om zowel de voor- als nadelen te kennen. Een gesprek met een huidtherapeut kan je helpen beslissen of deze methode iets voor jou is.