Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Fairtrade kleding, eerlijke kleding kopen

Veel mensen houden wel van nieuwe kleding kopen, maar kijk je daarbij eigenlijk ook naar het label in de kleding? En dan met name of het fairtrade kleding is? De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Volgens Greenpeace is “mode een van de meest vervuilende industrieën met een aanzienlijke hoeveelheid vervuiling door kleurstoffen en chemische behandelingen die op kleding worden gebruikt”. Ook zijn de werkomstandigheden in kledingfabrieken vaak niet al te best. Gelukkig is er iets dat we kunnen doen tegen de vervuiling, en dat is het kopen van duurzame en fairtrade kleding. Niet alleen verminderd dit de vervuiling, maar het zal ook de mensen die in deze kleding fabrieken werken helpen door hen betere lonen en arbeidsomstandigheden te bieden.

Wat is fairtrade kleding?

De fairtrade kleding beweging is een poging om de oneerlijke handelspraktijken aan te pakken die zo gewoon zijn geworden in de mode-industrie. Hiermee wordt onder andere bedoeld; sweatshops, kinderarbeid en vervuiling. Wat is fairtrade kleding? Fairtrade kleding is een soort kleding die is gemaakt met de arbeiders in gedachten. Dit betekent dat de arbeiders eerlijk worden betaald voor hun werk en dat ze met waardigheid worden behandeld. Fairtrade kleding is ook duurzaam en milieuvriendelijk, wat betekent dat het lang gedragen kan worden zonder het milieu te belasten. Dat klinkt veel beter toch?

Vandaag beginnen met eerlijke kleding kopen

Je kunt vandaag al beginnen met het tegengaan van vervuiling en de slechte werkomstandigheden voor arbeiders in fabrieken. Ga vanaf vandaag kijken naar de labels in de kleding die je koopt en let beter op als je kleding koopt. Is het wel fairtrade kleding? Dit is namelijk zo veel beter voor het milieu, maar ook voor de omstandigheden van arbeiders die jouw kleding maken. Klinkt dit goed? Let dan vanaf nu op wat voor kleding je koopt!

 

https://www.the-twosisters.nl/