Van 5 Tot 9
Image default
Tuin en buitenleven

Fruitbomen

Fruitbomen zijn geweldig om in je tuin te hebben. Tuurlijk moet je genoeg ruimte hebben voor een fruitboom en zelf ook voldoende ruimte overhouden, want het vult je tuin op, maar ze zijn daarentegen heel mooi om te zien en je krijgt er iets voor terug als je goed voor ze zorgt en dat is namelijk fruit. Er zijn zoveel fruitbomen waar je uit kunt kiezen, dus moet je kijken wat je leuk lijkt en of je er goed voor kunt zorgen.

Soorten fruitbomen

Je kunt het lijst zo lang maken als je wilt als het gaat om soorten fruitbomen. Je hebt bananenbomen, kokosnoot palmbomen, granaatappelbomen, amandelbomen en zo door, maar niet ieder boom kan in ieder land goed groeien, want er is natuurlijk klimaatverschil. In Nederland kun je het beste fruitbomen als appelbomen, kersenbomen, pruimenbomen en perenbomen nemen voor in je tuin. Deze bomen zijn perfect om in Nederland te kweken vanwege de juiste klimaat die we hier in Nederland hebben en andere benodigdheden om de bomen te kunnen planten. Aan ruimte is er geen gebrek, want Nederland staat erom bekend als een vlak land, omdat we niet eens bergen hebben.

Wat een fruitboom met zich meebrengt

Als je een paar fruitbomen in je achtertuin hebt levert dit niet alleen mooie bloesems in het voorjaar, zoals de prunus cerasifera nigra boom, maar uiteraard ook nog eens heerlijke verse fruit op waar je ook nog eens zeer van kan genieten. Een fruitboom levert niet alleen heerlijk vers fruit, maar is ook erg mooi om te zien, waardoor je tuin wat meer tot leven komt en het heel mooi uitstraalt. Bomen zijn ook nog is de belangrijkste methode om bij te dragen aan het klimaat, want een boom zet namelijk CO2 om in zuurstof terwijl het afval van een boom nog eens puur biologisch is. Dus wil je iets wat milieuvriendelijk is, mooie uitstraling heeft, lekker eten en heel gezond, dan is een fruitboom het meest geschikt hiervoor.