Van 5 Tot 9
Image default
Vakantie

Glamping bij de boer

Wie houdt er niet van het platteland? Zelfs de meest verstokte liefhebber van Grote Steden komt op het platteland tot rust. Door de wijdse ruimte en de weinige prikkels kun je op een boerderij even vertragen en op adem komen. Daarom is kamperen bij de boer ook al jaren razend populair.

Voor kinderen is een verblijf op de boerderij een waar avontuur. Zelf je eitjes rapen voor het ontbijt, en daarna mag je de dieren verzorgen, terwijl pa en ma nog even even lekker een kop koffie genieten. De hooizolder nodigt uit tot eindeloze verstoppartijtjes. En misschien mag je de geitje wel aaien.

Maar ook wanneer je geen kinderen hebt, is een verblijf op de boerderij een fijne break van het dagelijks leven. Ideaal voor stellen die op zoek zijn naar wat quality time met zijn tweetjes.

Kamperen bij de boer 2.0

Vroeger betekende kamperen bij de boer dat je je koepeltentje opzette in een weiland en gebruik moest maken van het gebrekkige sanitair dat voor handen was. Maar tegenwoordig kun je bij de boer ook een glamping-verblijf boeken. Glamping (glamorous camping) staat voor kamperen in weelde waarbij alles voor je is geregeld. Je verblijft in een safaritent of lodge waar je geen omkijken naar hebt. Alles staat al voor je klaar wanneer je aankomt. Natuurlijk slaap je in echte bedden (met prima matrassen) en heb je een eigen keukentje ter beschikking. Afhankelijk van je gekozen verblijf is er misschien zelfs een echte authentieke bedstee!

Boek een glamping bij de boer

Als je het idee van een luxe kampeervakantie bij de boer wel ziet zitten kun je twee dingen doen: je kunt elke boerderij in de omgeving bellen om te vragen of glamping bij hen mogelijk is. Maar je kunt ook kijken op glampings.nl, zodat je meteen een overzicht hebt van de beste glamping-mogelijkheden bij de boer. De site geeft je ook de zekerheid van een goede keuze, want alleen de beste boeren mogen hun glamping bij ons op de site zetten.

Kom eens langs en bekijk de boerderijvakanties in Nederland, de Ardennen, het Zwarte Woud of een van de andere Europese bestemmingen.