Van 5 Tot 9
Image default
Mode en Kleding

Het belang van fairtrade fashion

In een wereld waarin we steeds bewuster en duurzamer moeten gaan leven veranderen veel dingen. Zo ook de fashion en mode-industrie. De modewereld verandert en de focus verschuift van fast fashion naar duurzame, ethische en fairtrade kleding. Dit is echt nodig, omdat de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Er is tot 2.000 liter water nodig om slechts één kledingstuk te produceren. Bij de productie van kleding worden ook veel chemicaliën gebruikt die schadelijk zijn voor zowel mens als milieu. Ook de omstandigheden voor de werknemers die de kleding moeten maken in de fabrieken is erg slecht. Fairtrade fashion is bedoeld om dit te verbeteren. Fairtrade betekent eerlijk. Het idee achter eerlijke handel is om een duurzame toeleveringsketen voor mode te creëren door producenten een rechtvaardige prijs te betalen voor hun goederen en hen betere arbeidsomstandigheden te bieden.

Fairtrade kleding kopen, beter voor de wereld

Als klant kun je hier wat aan doen. Je hebt een machtige positie om het verschil te maken. Door fairtrade fashion producten te kopen, zoals fairtrade kleding, kun je de wereld een klein beetje veranderen. Het is een milieubewuste keuze. Om fairtrade-gecertificeerd te worden, moeten fabrikanten voldoen aan strikte normen voor milieubescherming, werknemersrechten en kwaliteitsborging. Zo weet je zeker dat wanneer een kledingstuk het label fairtrade heeft, het ook echt eerlijke kleding is.

Fairtrade fashion dragen

De mode wereld wordt dus steeds bewuster en duurzamer. En dat is goed. Als klant kun je hier aan bijdragen door fairtrade fashion te dragen. Het is niet alleen mooie en comfortabele kleding, maar ook nog eens eerlijke kleding. Daardoor zit het toch een stuk lekkerder? Koop daarom fairtrade kleding, kijk eens beter naar de labels in de kleding voordat je wat aanschaft. En daar kun je vandaag al mee beginnen.

 

 

https://www.the-twosisters.nl/