Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Hoe werkt het onderhoud bij een waterontharder?

Door een waterontharder op je leidingen aan te sluiten kun je vrij eenvoudig zorgen voor zachter water in huis. Voortaan heb je geen last meer van hard, calciumrijk water dat lelijke kalkaanslag achterlaat op je kranen en in je huishoudelijke apparatuur. Dit komt de levensduur van je machines zeer ten goede en ook is het zachtere water een stuk beter voor je huid. Zeker voor mensen met eczeem, psoriasis of andere huidklachten is een waterontharder daarom een goed idee. Ook als je hier geen last van hebt is een waterverzachter een echte aanwinst voor in je huis. Natuurlijk moet het apparaat wel met enige regelmaat onderhouden worden. Zo zorg je ervoor dat hij zijn werk optimaal kan doen en dat hij een stuk langer meegaat.

Zelf waterverzachter onderhouden of uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om het onderhoud aan je waterverzachter zelf uit te voeren. Uiteraard dien je dan wel te weten wat er precies moet gebeuren. Heb je een waterontharder van softwatersystems.nl? Dan kun je kiezen voor een speciaal onderhoudsabonnement op maat. De prijs hiervan is onder meer afhankelijk van het soort wateronthardingssysteem en je gezinsgrootte. Een groot gezin maakt immers veel intensiever gebruik van het apparaat dan een één- of tweepersoonshuishouden. Kies dus vooral voor het onderhoudscontract dat past bij jouw situatie.

Je kunt ook per onderhoudsbeurt betalen. Door te kiezen door een servicebeurt door de vakman weet je zeker dat het volledige systeem netjes wordt nagelopen en dat alles vervolgens weer naar behoren werkt.

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt?

Tijdens de onderhoudsbeurt van je waterontharder in Roosendaal zorgt de vakman voor verschillende zaken. Zo meet hij de hardheid van het water en controleert hij hoeveel regeneratiezout er nog aanwezig is. Dit speciale zout is nodig om het harde leidingwater om te zetten in zacht water. Verder controleert hij alle onderdelen van het apparaat en reinigt hij ze grondig. Uiteraard wordt hierbij het zoutreservoir niet vergeten. Ook zorgt de specialist ervoor dat de waterverzachter optimaal wordt afgesteld. Heb je gekozen voor een onderhoudsabonnement? Dan is tevens al het benodigde zout voor het hele jaar inbegrepen. Vanzelfsprekend krijg je tevens een uitstekende garantie op het apparaat.