Van 5 Tot 9
Image default
Bedrijven

Wat een matras kan betekenen voor je nachtrust

Een slecht matras kan zorgen voor fysieke klachten, maar ook voor een minder goede nachtrust. Vaak ontspant het lichaam niet volledig waardoor je moe wakker wordt. Je kunt ook wakker worden van een slecht matras omdat je spieren en bloedtoevoer bekneld raken. Daarom is een matras belangrijk voor de kwaliteit van je slaap en heeft het ook invloed op hoe je je fysiek en mentaal voelt de volgende dag.

Wat te doen met allergieën

Als je last hebt van allergieën zoals huisstofmijt of als je last hebt van astma kan een matras soms ongewenste klachten veroorzaken. Huisstofmijt huist zich namelijk vaak in nou juist matrassen of kussens. Hypoallergene matrassen schijnen de groei van huisstofmijt te voorkomen. Ook is het slim om een matrashoes te kopen die op minstens 60 graden wasbaar is, zodat de eventuele aanwezige huisstofmijt gedood wordt. Matrassen gemaakt van natuurlijke materialen kunnen huisstofmijt ook voorkomen. Een biologisch 180 x 200 latex matras van Una Matras bijvoorbeeld is perfect voor jou en je partner als een van jullie last heeft van allergieën.

Welk matras voor de beste steun?

Alhoewel een zacht matras misschien je voorkeur heeft, omdat je daar zo lekker inzakt, biedt het erg weinig steun aan je rug en je nek. Een hard matras is ook niet de beste optie, omdat het veel druk kan zetten op je schouders, nek en heupen. Je kunt het beste een matras zoeken die daar tussenin zit, dus niet te hard en niet te zacht, zodat het de beste steun aan je ruggenwervels geeft. Verder is er ook de optie om een traagschuim matras aan te schaffen, alhoewel het niet bewezen is dat deze beter zouden zijn. Deze matrassen vormen zich naar je lichaam tijdens de nacht en geven optimaal comfort waardoor ze helpen met het verlichten van rugklachten.

Welk matras voor jou persoonlijk

Nu weet je dus dat een niet te zacht en niet te hard matras het beste is, maar dat is niet voor iedereen hetzelfde matras. Als je meer weegt, zul je een steviger matras nodig hebben dan iemand die weinig weegt. Anders zul je dieper wegzakken wat rugpijn kan veroorzaken. Een licht persoon zal meer baat hebben bij een wat zachter matras, omdat het anders de nek, rug en heupen kan irriteren. Ook je positie van slapen kan invloed hebben op je beste keuze voor een matras. Als je op je zij slaapt, is het namelijk nodig om een matras te hebben wat je ruggengraat in een gezonde positie houdt. Dit is dus vaak een zachter matras dan mensen kiezen die op hun rug slapen.