Deze smaakcombinatie doet denken aan aardappelpierogi, maar dan met geroosterde kleine aardappelen en rode uienringen. Sleep elke met kruiden bedekte aardappel- en uienhap door een vleugje zure room voor het eten om het volledige effect te krijgen. ingrediënten
VoorbereidingStap 1Verwarm de oven voor op 450°. Leg de aardappelen op een omrande bakplaat. Besprenkel 2 eetl. olie erover, bestrooi met knoflookpoeder, sumak en 1 tl. Diamond Crystal of ½ theelepel. Morton koosjer zout en breng op smaak met peper. Gooi om te coaten en schik de aardappelen in een gelijkmatige laag. Rooster tot ze bijna gaar zijn en op plekken bruin beginnen te worden, 18-22 minuten. Stap 2Doe ondertussen de uien in een middelgrote kom. Sprenkel er een beetje olie over en breng op smaak met zout en peper; gooi om te coaten. Stap 3Haal de aardappelen voorzichtig uit de oven en schud de bakplaat om de aardappelen om te draaien en opzij te schuiven. Schik uien in een enkele laag in een lege ruimte op een bakplaat; reserve schaal. Zet de bakplaat terug in de oven en rooster de aardappelen en uien tot de aardappelen bruin en gaar zijn en de uien aan de randen verkoold zijn, 13-17 minuten. Laat iets afkoelen. Stap 4Schep zure room in een gereserveerde kom; breng op smaak met peper en zout. Verspreid zure room op een schaal of in een grote ondiepe kom en garneer met aardappelen en uien. Kruiden erover strooien en royaal met peper bestrooien. |